7’den 77’ye herkesin özgürce hareket ettiği bir dünya gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan Toyota, bir otomobil şirketi olmanın yanı sıra insanlık için ileri teknoloji ürünü her türlü çözümü üreten bir “mobilite” şirketine dönüşüyor.

 Dünyanın geleceğine yön verecek olan ve toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan “mobilite” çözümleriyle insanların özgürce hareket etmelerini ve hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen Toyota, bu çerçevede tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de “Start Your Impossible” hareketini başlattığını duyurdu. Pandemi önlemleri nedeniyle dijital olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısında ilan edilen “Start Your Impossible” hareketi ile; engellilerin, hastalıklarından dolayı hareketleri kısıtlı kişilerin, yaşlıların, en küçüğünden en büyüğüne tüm bireylerin dünya üzerinde özgür, rahatça ve keyif alarak hareket etmelerini sağlayacak yüksek teknolojiye sahip ürünlerin toplumun hizmetine sunulması hedefleniyor. Bu amaçla devreye alınan mobilsenozgursun.com mikro sitesinde Toyota’nın tüm mobilite çalışmaları ve yeni vizyonu aktarılıyor.

 Maraton Hayalini Gerçekleştirdi

17 yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucunda tekerlekli sandalye ile hayatına devam etmek zorunda kalan Okan Aracagök’ün 42 kilometrelik maraton koşma hayali de Toyota’nın desteği ile gerçekleşti. Antrenörü Mert Onaran ile birlikte uzun süren hazırlık aşamalarından sonra müthiş bir başarıya imza atarak zorlu maratonu tamamlayan Okan Aracagök, Toyota’nın “Start Your Impossible” hareketine güzel bir örnek oluşturdu. Bu inanılmaz başarı öyküsü için 42 dakikalık bir belgesel de çekildi. Türkiye’den örnek gösterilecek bir başarı hikayesiyle başlayan ve Toyota’nın desteğiyle çekilen belgesel, mobilsenozgursun.com adresinden izlenebilecek. 

Mobilite Neler Getirecek?

Toyota, bu yeni dönem ile birlikte geliştirdiği teknolojilerin kısa zamanda hayatın içine dahil olması adına tüm imkanlarını kullanacak. Bu amaçla Toyota, otonom sürüş konusunda yaptığı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gelişmiş otonom araçlarıyla test sürüşlerine Avrupa yollarında başlayan marka; daha güvenli, daha verimli ve daha eğlenceli bir mobilite geleceğinin oluşma sürecini hızlandırıyor.