Gülan Grup tarafından İstanbul'un Anadolu yakasında yeni bir ikinci el otomobil merkezi hayata geçiriliyor. 130.000 metrekare üzerinde teras dahil 4 katlı bir kompleks olacak şekilde yapımına devam edilen Otostat, 340 bağımsız birimden oluşacak. İlk etabı 2017 yılının son çeyreğinde, tamamı ise 2018 yılının sonunda tamamlanacak olan proje 200 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek.

TEM Sancaktepe'de hayata geçirilecek olan proje dahilinde çocuk bakım evinden markete birçok ihtiyacın karşılanabileceği alanlar konumlandırılacak. Ayrıca şehir dışından gelen ziyaretçilerin konaklamaları için toplantı odasına da sahip 24 odalı bir otel de hizmete sunulacak.

Otostat dahilinde ayrıca; Sigorta, finans ve noter hizmetleri, global markaların özel fiyatlarla sunduğu ekspertiz hizmetleri, satışa sunulan 2. el araçlara ait Otostat sertifikası, yedek parça, aksesuar ve tuning mağazaları, özel döner platformlu profesyonel fotoğraf stüdyosu, ses, görüntü ve VIP oto dekor servisleri, test sürüşü imkanı, araç stoklama alanları, otomobil kaporta, boya, mekanik ve lastik, rot balans servisleri, tto kiralama ve oto kuaför hizmetleri bulunacak

Otostat için hazırlanacak özel yazılımı sayesinde kompleks içindeki diğer işyerlerine ait 2. el araç stoklarını görüntüleme imkanı da bulunacak. Ayrıca müşterilere toptan alım ve pazarlama imkanı, elektrikli araçlar için şarj istasyonları, 7 gün 24 saat kameralı ve fiziki güvenlik sistemi ile Go-kart ve uzaktan kumandalı araç yarış pisti gibi imkanlar da sunulacak.

Otostat, Ataşehir Finans Merkezine 8 km, Sabiha Gökçen Havalimanına 17 km, Kadıköy Minibüs Yolu’na 15 km, TEM Çamlıca gişelerine 4 km mesafede bulunuyor.