Alman üretici BMW, rakibi Mercedes'in birebir rakibi olacak olan 2 Serisi Gran Coupe'yi tanıttı. 

Yeni modelin ön tasarımınıda platform kardeşi 1 Serisi'ne benzediği görülürker, arkaya doğru alçalan tavanı ve kısa yapılı bagaj kapağıyla kardeşnden farklılaşıyor. Tamponlar, yan etekler, jantlar, egzoz çıkışları ve kaliper renkleri donanıma göre farklılaşan aracın boyu 4.526, eni 1.800, yüksekliği 1.420, aks mesafesiyse 2.670 mm.

Arka kısmı yüksek yapısıyla dikkat çeken 2 Serisi Gran Coupé'nin bu bölümünde ince yapılı LED stoplar ve bunları birbirine bağlayan şerit görülebiliyor. Küçük kapağın ardında sunulan bagaj hacmiyse 430 litre.

İç mekanını 1 Serisi ile paylaşan otomobilin donanımında dijital gösterge tablosu, geniş dokunmatik ekran, şık görünümlü ambiyans aydınlatması ve sportif ön koltuklar gibi kalemler görmek mümkün.

Kaputu altında ilk etapta üç motor seçeneği sunulacak olan 2 Serisi Gran Coupé'nin 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 140 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli Diesel ünite 190 beygir gücünde. Aynı hacimli benzinli motorsa M235i'de dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunulacak.