WLTP normlarına göre tam şarj ile yaklaşık 425 km menzile sahip Yeni BMW iX xDrive40, hem şehir içi sürüş hem de uzun mesafeler için ideal bir sürüş deneyimi sunuyor. Yüksek güçlü ev dışı şarj istasyonlarında 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil üreten bataryalar yalnızca 40 dakikalık şarjla maksimum pil doluluğuna erişiyor. Yeni BMW iX pratik BMW Wallbox kullanılarak da tam doluluğa 8 saatten kısa sürede ulaşıyor.

Kaslı ve Aerodinamik Dış Tasarım

Sportif Aktive Aracı (SAV) segmentinde tüm tabuları yıkan BMW iX, kaslı dış tasarımı, akıcı tavan çizgisi ve azalan yüzey kaplamasıyla hem çok dikkat çekiyor hem de sürüş keyfini benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Markanın yeni tasarım dilinin sembolü niteliğindeki geniş Böbrek Izgara, tüm elektronik sürüş asistanlarının merkezi olarak konumlandırılmış. Yeni BMW iX'in büyük böbreklerinin bir diğer ve dikkat çeken özelliği ise oda sıcaklığında 24 saat içinde küçük çizikleri onarabilen kendi kendini iyileştirme teknolojisiyle donatılmış olması.

İşlevsel ve Fütüristik İç Mekân

Shy Tech ilkesiyle tasarlanan kabin kullanım sırasında sunduğu işlevsellikle öne çıkıyor. Fazla görünür olmayan hoparlörleri, sıra dışı tasarlanan havalandırma kanallarında da ‘‘Shy Tech’’ kendini belli ediyor. Böylece, BMW Group bir modelinde ilk defa hoparlörlerini koltuk yapısına entegre etme seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Yine ilk kez bir BMW modelinde kullanılan altıgen şekilli direksiyon simidi ve yeni nesil BMW İşletim Sisteminin bir parçasını oluşturan 12,3 ve 14,9 inçlik kombine BMW Kavisli Ekran, fütüristik sürüş keyfine vurgu yapıyor. BMW iX’te kullanılan panoramik cam tavan BMW iX'in içindeki ferahlığı ve ambiyansı önemli oranda geliştiriyor. Panoramik cam tavan, tek parçalı şeffaf yüzeyiyle, herhangi bir çapraz destek olmadan tüm iç mekânı kaplayarak, BMW modellerinde şimdiye kadar kullanılan en büyük cam tavan olma özelliğine sahip. Cam tavan, iç mekânı doğrudan güneş ışığından korumak için tek bir düğmeye basılarak etkinleştirilebilen elektrokromik, Electrochromic gölgeleme özelliğine de sahip