M8 Gran Coupe, diğer M8 modellerinde olduğu gibi 600 beygir gücünde turbo V8 motora sahip durumda. BMW, M8 Gran Coupe’de sadece ekstra güç elde etmek için benzersiz bir motor ayarlama özelliği olmadığını, aynı zamanda tork bandında dakikada 260 devir artış sağlandığını söylüyor. M8 Gran Coupe’de aynı zamanda daha sert motor bağlantıları ve standart bir M Sport egzoz bulunuyor. 

BMW, standart M8 Gran Coupe’nin 96 km hıza 3.1 saniyede çıktığını açıkladı. Bu süre, iki kapılı M8 Coupe’den saniyenin onda ikisi kadar daha iyi bir süre. Her iki otomobil de isteğe bağlı M Sürücü Paketi ile 250 ve 300 km hızlara çıkabiliyor.

M8 Gran Coupe, daha önceki modellerden daha uzun ve daha geniş bir gövdeye sahip. M8 Gran Coupe, M8 Coupe’den 6 cm daha uzun bir gövdeye sahip durumda. M8 Gran Coupe, büyümüş gövdesi ile 185 kilogram daha ağır durumda.

 

BMW, M8 Gran Coupe’nin Alp beyazı, metalik siyah safir, metalik sonik hız mavisi, karina körfez mavisi, metalik Donnignton grisi, metalik Barcelona mavisi, metalik motegi kırmızı gibi farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladı. Karbon fiber döşeme, BMW M8 Gran Coupe’de standart olarak gelirken metalik kül tahıl gri ahşap döşeme, piyano siyahı döşeme ve kül siyah gümüş ahşap döşeme seçenekleri de isteğe bağlı olacak.