2019 BMW Z4 konsept modelindeki gibi yer çekimine meydan okuyan güzelliğini kaybetmiş olsa da üretime hazır olan bu versiyon, en önemli tasarım detaylarını yine de barındırmayı ihmal etmiyor. Düşük yer çekimi merkezi, uzun istiridye kabuğu benzeri kaput, yan ızgaralar ve kapılardaki kalın gövde çizgileri dikkat çekici. Ek olarak arka spoyler, yuvarlatılmış arka kısım ve ince arka farlar karşımıza çıkıyor. Ayrıca BWM roadster, kafes ızgarası tasarım ve konsepttekine göre çok daha iyi alçak havalandırmalara sahip.

BMW, First Edition modelinin eşsiz donanımlara sahip olduğunu vurguluyor. Frozen Orange Metalik boya rengi, çift ton tasarımlı 19 inç alaşım jantlar, göz hizası göstergeler,  adaptif LED farlar, iki yüksek çözünürlüklü dijital ekran ve Harman Kardon çevresel ses sistemi aracın öne çıkanları arasında.

3.0 litre 6 silindir motor ile gelecek otomobilin üretim modeline ait güç detayları verilmiyor ancak prototip 382 beygir gücündeydi ve 500 Nm tork sunuyordu. Selefi Z4 sDrive35is ile sunulan 335 beygir güç ve 450 Nm tork ile kıyaslandığında önemli bir artış söz konusu. Aracın 100 kilometre hıza ise 4.4 saniye altında çıkacağı ön görülüyor. Güçlü motorun yanı sıra M spor süspansiyon da önemli bir rol üstleniyor.
Z4 M40i modelinin 2019 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Daha temel model olan ve 248 beygir gücündeki Z4 30i modeliyse İlkbahar öncesinde satışa sunulacak. 2019 BMW Z4 özellikleri hakkında daha fazla detayın Eylül ayında duyurulacağı paylaşılıyor.