Kompakt boyutlarıyla kullanışlılık ve geniş iç hacmi bir arada sunan segmentinin öncüsü ve yaratıcısı olan Citroen Berlingo, ilk olarak 1996 yılında yollara çıktı. 2008 yılında ise yenilenerek ikinci nesil Berlingo satışa sunuldu. 2016 yılında satış rekoru kıran Berlingo, 2017 yılında ise 165.000 adedin üzerinde satış gerçekleştirerek tarihinin en yüksek satış adedine ulaştı. 2017 yılında yaklaşık 17 ülkede en çok satan Citroen modeli olan Berlingo, C3 modelinin ardından markanın en çok satan otomobili olmaya devam ediyor. Segmentinde Avrupa’nın en çok satan ikinci  aracı olan Berlingo, hafif ticari araç pazarında ise en çok satan ilk üç araç içerisinde yer alıyor. Berlingo tanıtımının yapıldığı 1996 yılından bu yana 3,3 milyon adet üretildi.

Citroen, üçüncü nesil Yeni Berlingo ile hem segment hem de marka adına bu segmentin algısını değiştirecek tamamen yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor. Otomobil dünyasındaki en güncel trendleri ve en yeni teknolojileri bünyesinde barındıran Yeni Berlingo ailelerin temel ihtiyaçları dışında hafta sonu gezmelerini ve hobi amaçlı kullanımları da karşılıyor. Yeni Citroen Berlingo tasarımıyla özgün ve çekici, dış boyutları kompakt ancak iç hacmi geniş ve en önemlisi fonksiyonel ve kullanışlı bir yol arkadaşı arayanlara hitap ediyor. Yeni Citroen Berlingo, markanın ”Sizlerden ilham alındı” yaklaşımına sadık bir tasarım ve konfor sunuyor.

 

YENİ CITROEN MODELLERİNİ YANSITAN YENİ BİR TASARIM

Citroen markasının modern ve yenilikçi kimliğiyle örtüşen Yeni Berlingo, çekici ve dinamik bir tasarıma sahip. Yeni Citroen Berlingo gerek özgün ve yenilikçi tasarım yaklaşımıyla segmentine tamamen yeni bir soluk getiriyor.

Orijinal gövde mimarisine sadık, ancak son derece yenilikçi ve modern bir tasarıma sahip olan Yeni Citroen Berlingo detaylarıyla enerjik ve yenilikçi bir duruş sergiliyor. Citroen tasarım ekibi markanın karakteristik unsurlarını koruyarak heyecan uyandıran tasarımıyla tamamen yeni bir nesil yarattılar. Yeni Berlingo her bir tasarım ayrıntısı ile özgünlüğe, pratikliğe ve konfora vurgu yapıyor.

Yeni Citroen Berlingo önden bakıldığında EMP2 platformun entegrasyonuyla elde edilen kısa ön aks uzantısı ve güçlü tasarım özellikleri ile dikkat çekiyor. Markanın benzersiz iki katlı ışık imzasına sahip Yeni Berlingo’nun daha yüksek ve daha kısa motor kaputu sürücüye yola hâkim bir sürüş kazandırıyor.

Yan gövdeye uygulanan kıvrımlar kadar yüksek omuz çizgisi ve eğimli ön cam da dinamik bir görünüm sergiliyor. Standart olarak sunulan tavan barları dinamik görünüme katkı sağlarken, gerektiğinde fonksiyonelliği destekliyor. Kapıların alt kenarına uygulanan Airbump® kaplamalar ise daha güçlü bir görünüm sunuyor ve otomobili küçük çizik ve ezilmelere karşı korumaya yardımcı oluyor.

Arkadan bakıldığında dikey konumlu zarif stop lambaları ve yan gövdeye uygulanan kıvrımlara benzer tasarım unsurları ile dikkat çeken Yeni Citroen Berlingo, 1,84 metre (tavan barları dahil) tavan yüksekliğine sahip köşeli tasarım geniş bir kargo alanını beraberinde getirirken büyük bagaj kapağı büyük nesnelerin bagaja yüklenmesini kolaylaştırıyor.

C3, Yeni C3 Aircross SUV ve Citroen C4 Cactus gibi Yeni Citroen Berlingo da kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. Kum Beji, Su Yeşili, Çelik Gri, Platin Gri, Onyx Siyah, Derin Mavi, Beyaz ve Ardent Kırmızı olmak üzere sekiz farklı renk seçeneği bulunuyor. Yuvarlak sis farları çerçevesi ve Airbump® yan gövde kaplamalarında uygulanan farklı renkler modern ve havalı bir görünüm sergiliyor.

Önceki nesil ile kıyaslandığında uzunluğu 2 cm artmış olsa da Yeni Berlingo 4,40 metre uzunluğu ile şehir içinde rahat bir kullanım sunuyor. Yeni Citroen Berlingo 1,85 metre genişlik ve 1,84 metre yükseklik (tavan barları dahil) dışında 2,78 metre dingil mesafesinin de katkısıyla geniş ve fonksiyonel bir kabin kullanıma sunuyor.

KULLANIŞLI, FONKSİYONEL VE MODÜLER İÇ MEKÂN

Yeni Citroen Berlingo önceki nesillerin başarısının ardındaki güçlü yönlere dayanıyor ve bünyesinde barındırdığı çözümlerle segmentinin en kullanışlı ve pratik aracı olma noktasında çıtayı daha da yükseltiyor. Yeni Berlingo, Citroen Advanced Comfort® programının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Bu, sürücü ve beraberindeki yolcuların son derece aydınlık ve ferah bir alanda konforlu bir yolculuk etmesi anlamına geliyor.

Kaliteli malzemelerle bezenen ve büyük bir özenle şekillendirilen yeni kokpite sahip iç mekânda geniş, aydınlık ve ferah bir yaşam alanı sunuluyor. Dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemeler kalite algısını yükseltirken, saklama alanları dahil zekice uygulanan çözümlerle kabin içi pratiklik ve fonksiyonellik destekleniyor. Dış tasarım gibi iç mekânda da farklı renk uygulama seçenekleri sunuluyor.

Yeni Citroen Berlingo’nun gerek dış, gerek iç mekânındaki birçok fonksiyonel çözüm kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Sınıfının en geniş kapı açıklığını sunan ve elektrikli camlarla donatılan sürgülü yan kapılar bunlardan sadece biri. Geniş bagaj kapağı 775 litre ile yerini aldığı nesilden 100 litre daha büyük olan Yeni Berligo’nun bagajına kolay bir erişim sağlıyor ve büyük nesnelerin rahatlıkla yüklenmesine imkân tanıyor. Bagaj kapağından bağımsız açılan arka cam ve iki farklı yükseklikte ayarlanabilen yeni bagaj rafı, bagaj kapağının açılamadığı durumlarda erişimi kolaylaştırıyor.

Sadece sınıfının en geniş iç hacmini sunmakla kalmayan Yeni Citroen Berlingo aynı zamanda sınıfının en modüler yapısını da kullanıma sunuyor. Her biri aynı büyüklükte üç adet bağımsız arka koltuk yolcularına son derece geniş bir diz mesafesi (156 mm) sunuyor. Magic Flat® özelliği sayesinde kolaylıkla öne doğru katlanan ikinci sıra koltuklar böylece tamamen düz bir yükleme zemini oluşturuyor. Ön yolcu koltuğunun da öne doğru katlanmasıyla uzun nesneleri taşımak üzere 2,70 metrelik yükleme uzunluğu ortaya çıkıyor.

Yeni Citroen Berlingo zekice uygulanan detay çözümlerle önceki Berligo nesillerinin efsanevi fonksiyonellik özelliklerini koruyarak daha da geliştiriyor. Geniş ve ferah iç mekânın farklı noktalarına dağıtılan toplam 186 litre kapasiteli 28 adet bölme ve saklama alanı küçük eşyaların kabin içinde yaratabileceği karmaşayı ortadan kaldırıyor.

Çok fonksiyonlu tavan sistemi önceki nesilde de kabin içi fonksiyonelliği destekliyordu. Yeni nesilde de kullanıma sunulan yeni Modutop® 92 litrelik saklama alanı sağlıyor. Çok fonksiyonlu bagaj tavan rafının 60 litrelik bölümüne ikinci koltuk sırasından veya bağımsız açılabilen bagaj camından da erişilebiliyor.

Bir diğer yenilikçi çözüm olarak Yeni Berlingo’da tavan döşemesine entegre edilen ön yolcu hava yastığı sayesinde biri aşağıda diğeri yukarıda olmak üzere iki adet büyük hacimli torpido gözü kullanıma sunuluyor. Üst bölümdeki torpido gözü standart olarak soğutma özelliği ile donatılıyor ve 15 inçlik bir laptop için yeterli saklama alanını sunuyor. Yine bu bölümde standart Aux tipi ses soketi ve versiyona bağlı olarak USB soketi de bulunuyor.

Yeni Berlingo’nun iç mekanı bozuk para, kalem, kıyafet ve araç evrakları olmak üzere farklı boyuttaki eşyaları el altından kaldırmak üzere tasarlanmış çözümleri bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında, radyo ekranının önünde açık bir göz, konsolun üstünde kapaklı bir göz, sürücü koltuğunun altında bir çekmece ve biri 1,5 litrelik şişeyi alacak büyüklükte iki bölümlü bardak tutucuya sahip kapı içi cebi olmak üzere kabin içindeki yaşamı kolaylaştıran birçok çözüm bulunuyor. Sürücü ve ön yolcu koltuğunun sırtlığına entegre katlanan masalar ise arka koltuklarda oturanların yolculuğunu daha keyifli kılmak üzere devreye giriyor.

Yeni Citroen Berlingo geniş ön cam ve yan camlar da dahil olmak üzere toplam 6,4 m2 cam alanıyla ferah ve aydınlık bir kabin sunuyor. Opsiyonel olarak sunulan Modutop® tavan sistemi ile birlikte gelen büyük panoramik cam tavan kabin içine daha fazla ışık ulaştırırken elektrikli perde ile sıcak yaz günlerinde güneş ışınlarından korunabiliyor. Arka sıradaki her bir koltuk için sunulan bağımsız tavan lambası ve ambiyans aydınlatmasıyla Yeni Citroen Berlingo’nun iç mekanında gece sürüşlerinde de keyifli bir ortam sağlanıyor.

CITROEN DNA’SINA UYGUN YENİ PLATFORM

PSA’nın İspanya’da bulunan Vigo ve Portekiz’de bulunan Mangualde tesislerinde üretilen Yeni Citroen Berlingo, geleneksel Citroen özelliklerini korurken daha fazla çeviklik, ferahlık ve pratiklik sunmak üzere yeni bir platform üzerine inşa edildi.

Farklı kullanıcı beklentilerini karşılamak üzere tasarlanan Yeni Citroen Berlingo daha fazla fonksiyonellik sunan verimli bir mimari üzerine yükseliyor. Yeni Citroen Berlingo’nun modüler platformu önde EMP2 platformuna ve arkada ise güncel Berlingo platformuna dayanıyor. Platformun ön kısmı elektrikli hidrolik direksiyon ve dönüş çapı sayesinde manevra kabiliyetini artırırken, üstün sürüş özellikleri ve en güncel sürüş destek sistemlerini sağlıyor. Mevcut platformun daha da gelişmiş bir hali olan yeni platformun arka kısmı ekstra taşıma kapasitesi ve arka çamurluklar arası daha geniş bir yükleme alanı sağlıyor. Bütün bu mimari daha fazla kullanım özelliğini ve müşteri memnuniyetini beraberinde getiriyor.

GELİŞMİŞ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ VE BAĞLANABİLİRLİK ÇÖZÜMLERİ

Yeni Citroen Berlingo bünyesinde barındırdığı gelişmiş teknolojilerle sürücü ve beraberindeki yolcular gelişmiş güvenlik ve konfor seviyesi sunuyor. 14 farklı sürüş destek sistemi ile üstün sürüş güvenliği sağlarken sürücünün stresini azaltıyor. Renkli yükseltilmiş gösterge ekranı, sadece uyarmakla kalmayan ve aracı şeridine sokmak için direksiyon düzeltmesi de yapan Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma, Programlanabilir Hız Sabitleyici ve Sınırlandırıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Aktif Güvenlik Fren Sistemi, Akıllı Far Sistemi, Viraj Aydınlatma Fonksiyonu, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma, Yokuş Kalkış Desteği  ve standart olarak sunulan Elektronik Park Freni gibi donanımlar yolculukları daha güvenli kılıyor.

En üst seviyede konfor ve rahatlık anlayışının bir parçası olarak Yeni Citroen Berlingo’da çeşitli bağlanabilirlik çözümleri sunuluyor. 8 inç dokunmatik ekran ile birlikte Mirror Screen, Bluetooth, USB ve AUX gibi çözümler sürücü ve beraberinde yolcuların her an yaşama bağlı kalmalarını sağlıyor.

YÜKSEK VERİMLİLİK SEVİYESİNE SAHİP MOTORLAR

Tasarım, konfor ve pratikliği bir arada sunma geleneğini devam ettiren Yeni Citroen Berlingo, hafif ve verimli yeni platform ile birlikte düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon salım değerlerine sahip yüksek performanslı yeni nesil motorlarla yollara çıkıyor.

Yeni Berlingo’da kullanıma sunulan benzinli ve dizel motorlar gerek şehir içinde, gerek  şehir dışı yollarda mümkün olan en iyi performansı düşük yakıt tüketimi ile birlikte sunmak üzere tasarlandı.

Yeni Citroen Berlingo, yeni 1.5 BlueHDi dizel, 1.6 BlueHDi dizel ve ödüllü 1.2 PureTech benzinli motor seçenekleri ile yollara çıkıyor. Dizel cephesinde yeni 1.5 BlueHDi 130 HP S&S 6 ileri manuel şanzıman ve 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 5 ileri manuel şanzıman gibi iki farklı seçenek sunuluyor. Benzinli cephesinde ise 1.2 PureTech 110 HP S&S 6 ileri manuel şanzıman kombinasyonu kullanıma sunuluyor.