“2015 yılında pazar payımız 2.9’du. Bu sene de yaklaış 2.8’ler civarında olacak. C3’ün de eklenmesiyle önümüzdeki yıl da 3.2 pazar payını hedefliyoruz. Yeni ürünler de gelecek. Böylece 4 sene önceki gibi yüzde 4 seviyelerine yaklaşacak.

Şu anda filo satışlarımızın neredeyse yüzde 95’ini C Elysee oluşturuyor. C3’de tamamen parekendeye yönelmeyi planlıyoruz. C3’ü, Türkiye’de 1.2 litre PureTech ve 1.6 litre BlueHDi motor seçenekleri ile 52 bin 250 TL’den başlayan fiyatlarla tüketici ile buluşturuyoruz. Yeni Citroën C3’de 2016 yılının sonuna kadar 600 adet, 2017’de ise 4 bin 500 adet satış hedefliyoruz.”

Gerçi fırtınalı bir ortamda lansmanı yapıyoruz ama 2017 yılında C3’ü 4.500-5.000 aralığında satmayı planlıyoruz. Gidişata göre bu rakamları daha yukarıya taşıyabiliriz. Önümüzdek yıl toplam satışlarımınız 30 binler civarında olabileceğini tahmin ediyoruz. Bu yılı 28 bin adet civarında kapatacağız. Önümüzdeki yıl C3’ün en çok satan ilk üç modelimizden biri olmasını bekliyoruz. C3 yıllardır beklediğimiz bir otomobildi.

C3 segmentinde iddialı bir araç. Standartların üzerinde. Bu segmentte C3’le pazar payı hedefimin yüzde 4’le 5 aralığında. Bir önceki C3 satışlarımız toplam 22 bin adet oldu.

Türkiye otomotiv pazarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Citroen Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, gerçekleştirilen ÖTV artışının Yeni Citroen C3 modelinin fiyatlarını etkilemediğini ifade etti. Tatoğlu “Kasım ayında ÖTV artışının olduğu güne kadar pazarda satışlar oldukça yoğun gerçekleşti. ÖTV artışı sonrasında bu yoğunluk biraz azalsa da markaların ellerindeki stokları eritmek için kampanyalarına devam edeceklerini tahmin ediyoruz. Kasım ayında pazarın, beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini, 2016 yılı toplam otomobil ve hafif ticari araç pazarının ise  1 milyon adedin üzerinde tamamlanacağını öngörüyoruz. 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır