Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEODünyanın “efsane” otomobilleri arasında yerini alan Corolla, 12’nci nesli ile 2019 yılında yollara çıkmaya hazırlanıyor.  Türkiye’de üretilecek olan Yeni Corolla, lüks ve fonksiyonel kabini, hibrit versiyonu, güvenlik özellikleri ve teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirleyecek.  Yeni Corolla, hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Varank “Hibrit araçlar dış ticaret açığını azaltacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Toyota’nın Sakarya fabrikasında incelemelerde bulunarak, dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Corolla’nın yeni neslinin Türkiye’de üretilecek olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Varank, Avrupa’da hızla dizel otomobillerin yerini alan hibrit teknolojisine sahip olan bir modelin daha Türkiye’de üretilecek olmasının önemine de değinerek şunları söyledi;

“Corolla Sedan Hibrit modelini görme ve kullanma imkânım oldu. İlk defa bu sınıfta hibrit bir araç Türkiye’de üretilecek.  Elektrikli ve hibrit araçlar hızla yaygınlaşıyor ve konvansiyonel motorların yerini alıyor. Araç başına yüzde 50’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni model hibrit araçların ülkemizde yaygınlaşmasıyla, akaryakıt ithalatımızda da düşüşler görebileceğiz, böylelikle dış ticaret açığımız azalacak.“

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO

 

Bozkurt “Prestijli ve Heyecan Veren Bir Model”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota Corolla’nın 52 yılı aşan başarılı geçmişiyle insanların otomobil anlayışını değiştiren, sorunsuzluk denince akla ilk gelen, ekonomik özellikleriyle öne çıkan, en yeni teknolojileri ilk olarak uygulayıp böylelikle insan hayatını kolaylaştıran bir model olduğunu belirterek “Yeni Corolla’yı bir süredir heyecanla bekliyorduk. Şimdi görüyoruz ki beklediğimize değmiş diyebileceğimiz bir otomobile sahip olduk. Dünyanın en çok tercih edilen otomobili unvanını elinde bulunduran Corolla, 12’nci nesliyle şimdi çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuştu” dedi. 

Yeni Corolla’nın, C segmentinde görülen bir otomobil olmasına rağmen yeni özellikleriyle D segmentine dahil olabilecek bir otomobil olduğunu sözlerine ekleyen Bozkurt şunları söyledi;

“Corolla, Toyota için büyük öneme sahip bir model. Ayrıca ülke olarak bir başka gurur kaynağımız Yeni Corolla’nın ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretilecek olması. Hibrit bilinirliği ülkemizde de çok arttı. Türkiye’yi hibrit teknolojisiyle tanıştıran ve sevdiren bir marka olduk. Müşterilerimizin Corolla’nın hibrit versiyonunu beklediklerini biliyorduk. 2019 yılından itibaren Türkiye pazarına sunacağımız yerli Yeni Corolla, kıyasıya bir rekabetin yaşandığı otomotiv pazarında markamızın itici gücü olacaktır.  Daha geniş kitlelere ulaşacağımıza ve Yeni Corolla’nın Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.”

“ Yerli Olması Büyük Avantaj ”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını da kaydederek şöyle konuştu;

“Corolla Türk halkının çok sevdiği ve tercih ettiği bir otomobil. Corolla’nın 1990-2003 yılları arasındaki yıllık satış ortalaması 14 binli adetlerde iken, 2015 yılından itibaren 34 binli adetler seviyesine ulaşmıştı. 2016 ve 2017 yılındaki filo hariç toplam perakende otomobil satışlarında Corolla tüm modeller arasında en çok satılan model olmayı da başardı. Yeni Corolla ile birlikte bu başarının artacağını ve modelimizi en üste taşıyacağına inancım tam. Ayrıca yerli üretim olan Yeni Corolla’nın, kamu aracı olarak da tercih edilmesini bekliyorum.”

Akıcı ve Dinamik Tasarım

Üretiminde; Toyota’nın yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunun kullanılacağı Yeni Corolla, akıcı ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor.  Daha çarpıcı tampon ve ön alt ızgara tasarımı, yeni Corolla ailesinin kendine has tasarım temasını oluşturuyor. Üç boyutlu tasarıma sahip üst ön ızgara ise, keskin far dizaynıyla birbirini tamamlayacak şekilde oluşturuldu.

Arka tasarımda da, ön taraftaki dinamik tarz devam ediyor. Sedana özgü stop grubu ve farlarla buluşturulan krom detaylar, modelin güçlü duruşunun altını çiziyor. Ayrıca Corolla’nın ön ve arka LED farları yeni modelin anında tanınmasını sağlıyor.  Yeni TNGA platform, Corolla’ya büyük bir tasarım özgürlüğü vermesinin yanı sıra, daha dinamik bir sürüş deneyimi elde edilmesine de katkı sağlıyor.

Geniş ve kaliteli bir kabin

Yeni Corolla, genişlik ve ergonomi açısından olduğu kadar, yüksek kaliteye sahip kabini ve gelişmiş teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Sedan aynı zamanda 2,700 mm’lik dingil mesafesiyle arkadaki yolculara cömert bir diz mesafesi ve yüksek konfor seviyesi sunuyor.

Teknolojik olarak gelişmiş, premium kaliteye sahip kabinde, kablosuz telefon şarjı gibi sayısız konfor özelliği göze çarpıyor.  Ortaya konumlandırılan ve kullanımı son derece kolay olan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 7 inç’lik çok fonksiyonlu gösterge ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleştiriliyor.

Çok Verimli Hibrit Motor

Yeni Corolla, iki farklı motorla satışa sunulacak. Bunlardan en çok dikkat çekeni ÖTV teşviği kapsamı içinde bulunan kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 HP güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor olacak. Hibrit motor, ekonomik kullanım maliyetleriyle birlikte sıra dışı bir şekilde 3.4 lt/100 km gibi düşük yakıt tüketimi sunuyor. Bununla birlikte sürüş özelliklerine göre günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar tamamen elektrikli sürüşü de gerçekleştirebiliyor. Sessiz, performanslı ve verimli sürüşüyle hibrit bir otomobilin tüm beklentilerini karşılayan Corolla Hybrid, dışardan şarj gerektirmeden kendi kendini şarj ediyor.

Yeni Corolla’nın ikinci motor seçeneği ise geliştirilmiş 1.6 litre benzinli motor olacak. Altı ileri manuel veya CVT otomatik vites kutusuyla tercih edilebilen 1.6 litre motor, 132 HP güç üretiyor. 1.6 litre Corolla’nın tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 5.8 lt. olarak gerçekleşiyor.

Yüksek Güvenlik Seviyesi

TNGA platformunda üretilecek Yeni Corolla’da, en yüksek aktif ve pasif güvenlik sistemleri bulunuyor. Hibrit versiyonlarında standart olarak sunulan Toyota Safety Sense teknolojisi, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Uzun Huzmeli Farlar (AHB) teknolojilerine de sahip.