Fransız Premium otomobili geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla yola çıkan DS, PSA Grubu’nun üçüncü markası olarak yoluna tek başına devam ediyor. DS’in Dünya’da 12’nci, Türkiye’de ise ilk şubesi 7 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da açıldı. 

DS Türkiye Marka Müdürü Hale Gülerce, DS Store Ankara’da gerçekleşen basın toplantısında markanın hikayesinden yola çıkarak Yeni DS 5’in öne çıkan özellikleri ile ilgili şunları söyledi: “Bugün keyifle deneyimlediğiniz DS markası aslında 60 yıl önce piyasaya sürülen DS 19 modelinin DNA’sına dayanıyor. Fransız lüks otomobillerinin sembolü niteliğindeki DS 19’un sahip olduğu inovasyon, mükemmellik ve öncülük değerleri, bugünkü DS Markasının taşıdığı değerlerle aynı. ‘Spirit of Avant-Garde’ mottosunu taşıyan DS Markası ve tüm modelleri öncelikle tasarıma odaklanmakla beraber aynı zamanda teknolojiyi, kaliteli malzemeleri ve estetiği birleştiren ürünler sunuyor”. 

Hale Gülerce , 60 yıllık DS markasının tarihçesinde katedilen pek çok başarılı kilometretaşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “1955 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda sergilendiği ilk gün yaklaşık 12.000 adet DS 19 modelinin satılmış olması kendi başına bir rekor. 10 günlük fuarın sonunda yaklaşık 80.000 adetlik sipariş alınmış olması, test sürüşü yapılmadan ya da bir kullanıcı tavsiyesi alınmadan sadece estetik güzelliği ile o dönemin otomobil severlerini büyülemiş olması tasarımda mükemmellik ilkesinin önemli bir kanıt. Süspansiyon ve hidrolik fren ile kısa fren mesafesi gibi kullanıldıkça ünlenen öncü teknolojileri de o yıllarda talebi hızla arttırmış. Aynı zamanda DS’in Monte-Carlo Rallisi’ndeki sayısız başarısı, Cabrio versiyonunun Amerika ve hatta Hollywood’daki popülerliği, Yönlendirmeli Farlar’ın 1967 yılında standart olması gibi art arda gelen yenilikler ve başarılar, markanın bugün ‘inovasyon, mükemmellik ve öncülük’ değerlerine oturtulmasına sebep olmuş.” 

DS Wings’in kullanıldığı ilk otomobil olması nedeniyle Yeni DS 5’in stratejik bir model olduğunun altını çizen Hale Gülerce, modelin öne çıkan özelliklerine değinerek Türkiye’de satışa sunulan araç ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni DS 5’i Türkiye’de ilk olarak Mayıs ayında İstanbul Autoshow’da sergiledik ve bugün kullandığımız tüm araçlarda bulunan 165Hp’lik 1.6 THP motor ve tam otomatik EAT6 motor ile satışa sunduk. Aynı zamanda tüm araçlarımızda Denon marka Hi-Fi Müzik Sistemi, Anahtarsız Giriş, Deri Döşeme ve son derece estetik tasarlanmış DS Led Vision far grubu bulunuyor. 1.6 Dizel BlueHdi EAT6 motor seçeneğini ise 2016 Mart ayında satışa sunmayı planlıyoruz.”

DS Marka Müdürü Hale Gülerce’den sözü alan DS’in  Satış ve Pazarlamadan sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı M. Arnaud Ribault ise DS’in PSA Grubu bünyesinde ayrı bir marka olarak konumlandırılmasından yola çıkarak gelişim stratejisine ve markanın fark yaratan özeliklerine vurgu yaptı. Ribault: “PSA Grubu bünyesinde bir Premium marka oluşturmaya karar verdi. Peugeot ve Citroën’den sonraki 3. marka olan DS Markası bu şekilde ayrıştı. Bu önemli karar alınırken en önemli kriter DS’in başarı hikayesi oldu. DS Markası bugüne kadar Dünya çapında 580 binin üzerinde araç satışı gerçekleştirdi. Markanın köklü mirasının getirdiği bu önemli avantajla DS markası doğmuş oldu.” 

1955 yılında ilk kez görücüye çıkan ikonik DS’in otomotiv dünyasında önemli bir yer ettiğini belirten Ribault, bu sene 60. yılını kutlayan klasik DS modelinin temelleri üzerine kurulan DS Markasının, klasik DS'in güçlü ve eşsiz mirasından ilham alarak yeni yollarda ilerlemeye ve müşterilerin kalplerini kazanmaya devam ettiğini söyledi. 

Ribault: “Marka, yenilikçi DNA’sı, farklılığı, Fransız lüksü ve Avant-Garde ruh değerleri üzerinde yükseliyor. DS, Avant-Garde ruhundan ilham alıyor, bu bizim için, yani gelecek için heyecan verici bir vizyonu olanların felsefesidir. Bu felsefe, liderlik edenlerden yani Avant-Garde ruha sahip kişilerden oluşan toplulukla paylaştığımız bir felsefe. Fransız lüks bilgisini küresel otomotiv sektöründe yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

DS Performance ile motor sporları alanına girmeye ve FIA tarafından oluşturulan en son motor sporları disiplini olan Formula-E’ye katılmaya karar verdiklerini belirten Ribault, Formula E’nin, geleceğe göz kırpan ve modern bir vizyonun temsilcisi olan %100 elektrikli araçların yarıştığı bir motor sporları disiplini olması açısından önemli olduğunu vurguladı. DS’in DNA’sında bulunan inovasyon ve mükemmellik değerlerinin Formula-E vizyonu ile örtüştüğünü söyledi. 

Dünya’nın farklı bölgelerinde ve şehirlerinde tüm müşterilerine eşsiz bir DS deneyimi sunmak istediklerini belirten Ribault, “İster Paris’te, Londra’da, Milano’da, Güney Amerika’da, isterse de Ankara’da olsun tüm müşterilerimiz mükemmel ürünlerimizden ve eşsiz DS deneyiminden keyif alabilmelidir. Bu nedenle lüks ürünlerimizi sergilemek için DS Store’ları açıyoruz.” dedi. 

Eşsiz bir deneyim…

Yeni DS 5, detaylarda saklı tasarım özellikleri ile hem günümüzün hem de geleceğin tüm DS otomobillerinin özelliklerini taşıyor. Markanın tasarım ekiplerinin 60 yıl öncesinin orijinal DS modeline sadık kalarak tasarladıkları “Yeni DS 5” modeli, renk seçenekleri ve kabin içi detaylarıyla sıra dışı olmaya devam ediyor. 

Yeni DS 5’in kendine özgü kokpit tavanı, hava araçlarının büyüleyici ve merak uyandıran kumanda panellerine benzer şekilde tasarlanmış. Üç farklı bölgeden, yolcu kabinini en iyi şekilde aydınlatmak amacıyla düzenlenen bu tavan, hem gündüz hem gece benzersiz bir ışık ambiyansı yaratıyor. Kumandaları tamamen sürücünün kontrolüne sunmak üzere iki orta konsol üzerinde toplayan dizaynı ile sürücünün kokpite tam hakimiyetini garantiliyor.

Yeni “DS Wings” Avant - Garde Tasarımı

Yeni DS 5, DS LED Vision ile daha dinamik bakışlara sahip oluyor. Yeni DS 5'in ızgarası, zarif DS Wings logosu ve mücevher gibi işlenmiş yeni farları ile parıldıyor. Farlar, LED ve Xenon teknolojilerini birleştirirken aynı anda DS markasının estetiği her zaman ön planda tutmayı başaran anlayışını kusursuzca gözler önüne seriyor.

Fransız tarzı estetiğin ince dokunuşları… 

Yeni DS 5'in her detayı, hem rafine bir estetik anlayışı hem de yolcuların konforunu düşünen teknolojiler etrafında toplanmış. Yeni DS 5'in araç içi detaylarında, alüminyum ve deri gibi malzemelerin özenli kullanımını ve sıra dışı tarzı hemen göze çarpıyor. Yeni DS 5, Bracelet motifi ile döşenen deri koltuklarında, başta Siyah/Safir Mavisi ile iki renkli olarak kişiselleştirilebilen Nappa   deri ve dünyanın en güzel derilerinden biri olan yarı anilin deri döşeme tipleri sunuyor. 

Yeni dokunmatik ekran


Yeni DS 5'te, DS'in yeni nesil 7 inç dokunmatik renkli ekranı tercih ediliyor. Yeni dokunmatik ekran navigasyon sistemiyle birleşerek, otomobilin tüm işlevlerine kolay erişim sağlıyor ve kabin ergonomisini artırıyor. Yeni nesil 6 ileri tam otomatik vites seçeneği EAT6 ve yeni 1.6 Benzinli THP 165Hp Stop&Start motor seçeneği, karma kullanımda 100 km'de 5,9 litre yakıt tüketirken, 135 g/km'lik CO2 emisyon değeri sunuyor. Yeni DS 5, her zaman daha fazla güvenlik adına, Head-Up Display ekranı, geri görüş kamerası ve Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi gelişmiş donanımları ile kusursuz bir konfor sunuyor.