Ocak 2015'te Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni Ford , yeni GT'nin ilk örneğini üretim bandından indirdi. Firma, önümüzdeki dört yıl içinde 1,000 örnek üretmeyi, montajı da yılda sadece 250 ünite ile sınırlamayı planlıyor.

Ford'un global ürün geliştirme başkan yardımcısı Raj Nair, "2016 yılına girildiğinde, Ford GT süper otomobili için iki temel hedefimiz vardı - Le Mans'da üstünlük sağlamak ve sene sona ermeden teslimatlara başlamak. Her ikisine de ulaştık.” dedi.

Ford, bu aracı satacak bayilerde, özel eğitimli servis teknisyenleri ve süper otomobili servis randevularına götürebilecek bir treyler olması şartını koşuyor. GT, şu anda üretim aşamasında olan bir araç olmasına rağmen, Ford araç ile ilgili teknik bilgi verme konusunda çekingen davranıyor. Örneğin, şirket çift turbo EcoBoost V6'nın "600 beygir gücünün üzerinde" ürettiğini söylüyor. Şirket, aracın fiyatını da kamuya açıklamıyor. Ancak, zaten ilk 500 aracın müşterisi çoktan seçildi, firma muhtemelen otomobilin fiyat bilgisini bu alıcılarla paylaştı. Söylentiler, otomobilin fiyatının 400.000$'dan başladığı yönünde. Ülkemize gelecek olan tek aracın fiyatının da vergiler dahil 1.3 milyon dolar olduğunu hatırlatalım.