Ford’un sevilen SUV modeli Kuga dördüncü neslini tanıttı. Tamamen yenilenen bir tasarıma sahip olan Ford Kuga, selefine kıyasla 91 kilogram daha hafif ancak daha geniş ve daha uzun.

Eğimli tavan çizgisi ve yuvarlak hatlar ise daha yumuşak bir görünüm ortaya çıkartmış. Model bu haliyle yerden yüksek bir Ford Focus görünümüne sahip.

Kabinin içerisine baktığımızda ise ilk dikkat çeken 8 inçlik bilgi eğlence sistemi ve opsiyon olarak sunulan 12.3 inçlik dijital gösterge paneli oluyor. Ayrıca Ford Focus modelinde gördüğümüz yuvarlak vitese yine Kuga modelinde de yer verilmiş.

 

6 farklı sürüş moduna sahip olan Ford’un yeni SUV modeli yeni nesil birçok güvenlik önleminin yanı sıra Head-Up display özelliğine de sahip. 1062 litreolarak açıklanan bagaj hacmine ise pandizot üzeride eklenmiş.

Ayrıca eğer içten yanmalı bir motora sahip Kuga satın aldıysanız bu miktarı kayar arka koltuk opsiyonu sayesinde 67 litre daha büyütebiliyorsunuz. Hibritmodellerde ise arka koltuk altında yer alan bataryalar maalesef buna olanak sağlamıyor.

Yeni Ford Kuga kaputun altında; 180 beygir ve 240 Nm tork üreten 1.5 EcoBoost turbo benzinli, 254 beygir ve 373 Nm tork üreten 2.0 EcoBoost turbo benzinli, 120 beygirlik 1.5 TDCi dizel ve 190 beygirlik 2.0 TDCi motora sahip.

Bunların yanı sıra 150 beygirlik 2.0 TDCi dizel motorla hafif hibrit seçeneği sunan Kuga, dört silindirli 2.5 litrelik Ti-VCT şarj edilemeyen (kendi kendini şarj eden) ve şarj edilebilen (Plug-in) hibrit motorlarda duyuruldu. Bu motorlar ise 225 beygir güç üretebilecek.

2019 yılının sonbaharında piyasaya sürülecek olan Yeni Kuga, Plug-in versiyonunu ise 2020 yılının ilkbahar aylarında asfalta çıkartacak.