Daha hızlı ve daha şık görünümüyle ikonik spor otomobil Ford Mustang; daha fonksiyonel ve konforlu EcoSport; çok amaçlı ve şık Tourneo Custom Frankfurt Motor Show’da sahne alıyor.

Yeni Mustang, 450 PS gücü, 5.0-litre V8 motoru, yeni 10-ileri otomatik şanzımanı ve MagneRide ayarlanabilir süspansiyonu ile mükemmel performansı vaat ediyor.

Yüksek kaliteye sahip yeni EcoSport, Akıllı Dört Tekerlekten çekiş (AWD), yeni 1.5 litre Ecoblue dizel motor ve daha kapsamlı kişiselleştirme özellikleriyle öne çıkarken, Tourneo Custom, koltuk çeşitliliğinde sınıfında en iyi özellikleri gösteriyor. 

Ford standında ilk kez sahne alacak olan Ranger Black Edition’ın yanısıra, özel Ford GT ’67 Heritage versiyonu, yeni Fiesta serisi, ST-Line ve Ford Performance serileri de yer alıyor.

Ford, Almanya Frankfurt Motor Show 2017’de yenilenerek daha güçlenen Ford Mustang, daha fonksiyonel özellikler ile güncellenen EcoSport ve daha şık özelliklere sahip Tourneo Custom modellerinin Avrupa prömiyerini bugün gerçekleştirdi. 

Yeni Mustang, EcoSport ve Tourneo Custom’ın yanı sıra sadece 2.500 adet üretilecek olan yeni Ranger Black Edition da ilk defa sergilendi.

Ford, yaklaşık kırk yılda dünya çapında 18 milyon adet üretilen Ford Fiesta’nın yeni versiyonundan, dört yılda sadece 1.000 adet üretilecek olan özel Ford GT’ye ve kısa bir süre önce lanse edilen GT ’67 Heritage versiyonuna kadar markanın Avrupa’da sunduğu geniş model portföyünü Frankfurt’ta tanıtıyor. 

Ford Avrupa, Orta Doğu & Afrika Başkanı Steven Armstrong, “Ford’un ürün portföyünün genişliği, inovasyonu ve sofistike teknolojileri demokratikleştirmeyi ve her bir farklı araç müşterisine ulaştırmayı mümkün kılıyor. Yeni Ford Mustang’deki 12 inç dijital gösterge ve Ecosport’un ergnomik kontrol arayüzünde, ultra yüksek performanslı süper otomobil Ford GT’nin kontrol paneli ve göstergelerinden ilham alındı.” dedi.

İlk Bakışta Tanınan Güçlü Tasarım

Avrupa pazarına sunulan yeni Ford Mustang şimdi daha şık, daha hızlı ve ileri teknolojilerle donatıldı. Yeni Ford Mustang, sportif tasarım, sofistike motor ve süspansiyon iyileştirmelerine ek olarak gelişmiş sürücü destek sistemleriyle dikkat çekiyor. Avrupa’da, 50 yılık tarihinin ardından ilk defa 2015 yılında pazara sunulan ikonik spor otomobil, bugüne kadar 30.000 adede yaklaşan satış rakamına ulaştı. İlk bakışta tanınan güçlü Mustang’in ön bölümü alçalırken, daha agresif bir yüz tasarlandı. Otomobilin arka kısmının etkileyici tasarımı, yenilenen tampon ve difüzörle zenginleşti. 

Mustang’in heyecan veren performansı ile keyifli sürüş deneyimi, daha da geliştirilmiş yaklaşık 450 PS güç üreten Ford 5.0 litre V8 motorla bir üst seviyeye taşındı. Hem 5.0 litre V8, hem de 290 PS’lik 2.3 litre EcoBoost motor, daha fazla yakıt verimliliği* ve hızlanma sağlaması amacıyla gerçek zamanlı ayarlanabilir vites değişim programlaması kullanan yeni 10-ileri otomatik vitesle sunuluyor. 

Ford Avrupa Mustang Program Mühendisliği Lideri Matthias Tonn, yeni Mustang için şunları söyledi: “Tipik olarak, vites değiştirirken zaman kaybedersiniz. Mustang’in hızlı yeni 10 ileri otomatik şanzımanı, daha hızlı ivmelenme ve kusursuz performans için bir üst vitese geçerken, motorun maksimum güç ve tork üretmesini sağlıyor. Yeni Mustang’in en hızlı ivme kazanan Mustang olacağını öngörüyoruz.” 

Yeni opsiyonel “MagneRide Damping Sistemi”, değişen yol koşullarına inanılmaz bir hızla tepki verirken, “Drag Strip Mode” ve uyarlanabilir “My Mode” olmak üzere iki yeni seçilebilir sürüş modu, mevcut Normal, Spor, Pist, Kar/Islak modlarına ekleniyor. Aktif Valf Performans Egzoz teknolojisi, etrafı rahatsız etmemek için egzozun ses düzeyini otomatik olarak sınırlayabilen inovatif “İyi Komşu Modu”nu içeriyor. Ford, “Drag Strip” modu etkinleştirildiğinde yeni Mustang 5.0 litre V8 motor, 4 saniyeden kısa bir sürede ivme kazanma (tahminen 0-97 km/saat) özelliğine sahip bir performansla en hızlı ivmelenmeyi sunuyor. 

Yeni Mustang’in sürüş destek teknolojileri arasında Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Mesafe Uyarısı, Şerit Değiştirme Uyarısı ve Şerit Takip Sistemi yer alıyor. Ayrıca özelleştirilebilir, tamamen dijital 12 inç LCD gösterge paneli ile birlikte Ford’un Apple CarPlay ve Android Auto™ ile uyumlu SYNC 3iletişim ve eğlence sistemi de sunuluyor; sesli komutla kumanda edilebilen sistemde 8 inç dokunmatik ekran, dokun ve sürükle özelliğiyle kullanılabiliyor. 

Daha fonksiyonel ve konforlu yeni EcoSport 

Yeni kompakt SUV Ford EcoSport, yeni tarzı ve gelişmiş teknolojileriyle daha fonksiyonel ve çok yönlü bir araç olarak öne çıkıyor. EcoSport, Avrupa’da 2014 yılında satışa sunulduğundan bu yana 150.000 adet satış rakamına ulaştı. Ecosport’ta ilk kez sunulan Ford Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi (AWD), 125 PS’ye kadar güç üreten ve CO2emisyon değerlerini optimize eden geliştirilmiş yeni 1.5-litrelik EcoBlue motorla birleştiğinde gerek yol, gerek arazi koşullarında daha iyi bir çekiş gücü sağlıyor. Ford’un bol ödüllü 1.0 litre EcoBoost benzinli motoru da, üç güç seçeneğiyle, 140 PS’ye varan güç sunuyor. 

Kuga ve Edge’in stilini yansıtan yeni EcoSport 12 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Dış tasarımı ise dinamik, sağlam ve etkileyici bir görünüme sahipken, kişiselleştirme seçenekleri arasında pencere sütunları, üst kapı çerçevelerine, arka tavan spoyleri ve yan aynalara kadar uzanan kontrast tavan renkleri yer alıyor. 

Kullanıcıların her talebine cevap veren, yeni şık EcoSport’un içinde 8 inçe varan merkezi dokunmatik ekran, daha kolay kullanılan butonlar ve yumuşak dokunuşlu malzemeler dikkat çekiyor. Yeni EcoSport serisinde ayrıca Ford Performance esintili dış ve iç tasarıma sahip yeni EcoSport ST-Line versiyonu da yer alıyor. 

Sofistike yeni EcoSport’un sürüş destek teknolojileri ve güvenlik özellikleri arasında, ilk kez sunulan Ayarlanabilir Hız Sınırlayıcısına sahip Hız Kontrol Sistemi ve Geri Görüş Kamerasını da içeriyor. Yandan yaklaşan araçlar için sürücüyü uyarabilen Ford Kör Nokta Uyarı Sistemi (BLIS) ile birlikte otomatik farlar ve yağmur sensörü; yeni 4.2 inç dijital gösterge paneli; otomatik katlanabilir ısıtmalı yan aynalar, SYNC 3 bağlantısı ve EcoSport için kalibre edilen yeni şık B&O PLAY ses sistemi de yer alıyor. 

Ford Motor Company Global B Segmenti Araç Serisi Direktörü Gary Boes, “SUV müşterilerinin istediği güven ve kontrol hissini daha fazla verebilmek için yeni EcoSport’un kalitesini, teknolojilerini ve çok yönlülüğünü geliştirdik. Sürücüler, direksiyon başına geçtiklerinde hiç olmadıkları kadar konforlu ve emin hissedecekler” diye konuştu.

Çok yönlü ve benzersiz Tourneo Custom

Yeni Tourneo Custom, maksimum dokuz kişilik kapasitesiyle birinci sınıf yolculuk deneyimi sunuyor. Ford’un en yeni binek modelleriyle aynı tasarım DNA’sını paylaşan dış tasarım özellikleriyle yeni Tourneo Custom, arkadaki altı tek koltuğu konferans oturma düzenine göre ayarlama imkanı vererek yolcular arasında mükemmel erişim ve iletişim kurulmasını sağlarken istenirse üç koltuklu iki sıra öne bakacak şekilde düzenlemeyi de mümkün kılıyor ve bu özellikleriyle kendi segmentindeki tek araç olma özelliğine sahip bulunuyor. 

Arka koltuklarda oturan yolcular, aynı zamanda daha etkili olan klima sisteminden, altı adet USB girişinden, 10 hoparlörlü ses sisteminden de yararlanabiliyor. Malzeme kalitesi, kalın iplikli kumaşlar ve ince dokulu derilerle zenginleştiriliyor. Sürücüler, 8 inçlik dokunmatik ekranla desteklenen Ford’un SYNC 3 sistemi ile daha iyi bağlantının keyfini çıkarıyor. 

Ford Avrupa Araç Serisi Direktörü Pete Reyes yeni Tourneo Custom için; “Yeni Tourneo Custom ile her yolcu, araç içindeki en iyi koltuğun keyfini çıkaracak. Bu çok yönlü araç, lüks bir aracın konforunu ve kalitesini buluşturan şık iç tasarımıyla baştan aşağıya yenilendi” dedi.

Kendi segmentinde Akıllı Hız Sınırlayıcı sunan ilk araç olan Yeni Tourneo Custom, aynı zamanda Kör Nokta Uyarı Sistemi ile birlikte Çapraz Trafik Uyarı Sistemi’ni sunuyor. Bu yeni özellikler, mevcutta var olan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Yan Rüzgar Denge Sistemi ve Adaptif Hız Kontrol Sistemi dahil kapsamlı teknoloji paketini daha da zenginleştiriyor. 

Ford’un en gelişmiş teknolojili 2.0 litre Ford EcoBlue dizel motoru, 170 PS’e kadar güç üretirken dikkat çeken işletme maliyeti ve performans avantajları sunuyor. Altı ileri SelectShift otomatik şanzıman, hızla kesintisiz tepki verirken segmente özgü havalı arka süspansiyon sistemi, değişik yük koşullarında esnek, kontrollü ve dengeli sürüş olanağı sunuyor. 

Ayrıca, lüks Titanium-X paketinde deri koltuklar, navigasyonlu SYNC 3 ve Geri Görüş Kamerası ile HID Xenon farlar standart olarak yer alırken, 170 PS güç üreten motor seçenekli dinamik Sport serisinde çift ön şeritler ve benzersiz 17 inç alaşım jantlar içeren gövde kiti ve iç tasarımda kısmi deri detaylar sunuluyor. 

Ayrıcalıklı Ranger Black Edition göz kamaştırıyor

Avrupa’nın en çok satan pick-up’ının yeni versiyonu Ford Ranger Black Edition, sadece 2.500 adet üretilecek olan çarpıcı siyah renkli dış tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine topluyor. Black Edition, kromajsız İnci Siyahı gövde rengi ve siyah ön ızgarası, alaşımlı jantları, spor barları ile farkını ortaya koyuyor. 

Sadece çift kabinli gövde seçeneği ile sunulan Ranger Black Edition’ın standart donanımları arasında navigasyon, Ön Park Sensörü ve Geri Görüş Kamerası, ayrıca Limited serisine özel olarak, 8 inç dokunmatik ekranlı Ford SYNC 3 multimedya sistemi, çift bölgeli dijital klima, deri koltuklar ve otomatik ısıtmalı yan aynalar yer alıyor. 

Le Mans tarihine saygı: “Ford GT ’67 Heritage Edition”

Ford bu yılın başında, 1967’de Le Mans’da Dan Gurney ve A.J. Foyt’un zafere taşıdığı GT40 Mark IV yarış aracının anısına özel olarak yeni Ford GT ’67 Heritage Edition’u lanse etti. Ford GT ’67 Heritage Edition, beyaz şeritleri ve karbon paketli, Spor Kırmızı renkli dış tasarımıyla öne çıkıyor. 

Ford GT’nin 3.5 litre V6 EcoBoost motoru, SAE derecelendirmesiyle 647 beygir gücünde olup Amerikan sistemine göre 550 lb-fit torka sahip. 347 km/saatlik maksimum hız (216 mil/saat) Ford GT’yi, bugüne kadarki en hızlı Ford modeli yapıyor. 

Yeni Fiesta 

Avrupa’da satışa sunulan en gelişmiş teknolojili küçük araba unvanına sahip yeni Fiesta, gece seyahatlerinde çarpmaları engellemeye yardımcı olan Yaya Algılama Özelliği ve otomatik park sırasında düşük hızda çarpmaları önleyen fren müdahaleli Ford Gelişmiş Otomatik Park Sistemi gibi gelişmiş sürüş destek teknolojileri sunuyor.

Bağlantı özellikleri arasında B&O PLAY Ses Sistemi, Ford SYNC 3 araç içi iletişim ve eğlence sistemi ve 8 inç dokunmatik ekran yer alıyor. Yeni Fiesta, ayrıca şık dış tasarım ve daha fazla kişiselleştirme seçeneğiyle çığır açan bir iç tasarım sunuyor. Fiesta’nın ilk açılabilir panoramik cam tavanı ve daha keyifli sürüş deneyimi karakterinin bir parçası oluyor. 

Tamamıyla yenilenen yeni Fiesta serisinde şık Fiesta Titanium, Ford Performance esintili Fiesta ST-Line, lüks Fiesta Vignale ve Fiesta Trend yer alıyor. Ford ürün portföyünde ilk kez üretim hattından çıkacak olan Active serisinin ilk modeli olan Fiesta Active crossover ve 200 PS güç üreten Fiesta ST modelleri ise gelecek yıl satışa sunulacak. 

Ford Performance ve sportif ST-Line

Ford Performance esintili ST-Line modelleri arasında yer alan EcoSport ST-Line, Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-LineKuga ST-LineMondeo ST‑Line ve S‑MAX ST-Lineise Frankfurt’ta fuarın halka açık günlerinde görülebilecek. Ford ST-Line modelleri, cesur stilleri ve sportif sürüş dinamikleri, ayrıca güçlü ve verimli EcoBoost benzinli ve TDCi dizel motorlarıyla dikkat çekiyor. 

Halka açık günlerde Frankfurt’ta sergilenecek diğer modeller ise Ford Performance Focus STFocus RS modelleri ve kompakt ferah beş kapılı gövde seçeneği ile KA+ olacak.