“Golf-8 büyük bir ilgi ile karşılandı. Türkiye'de de ciddi bir alıcı kitlesi var. Bayilerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?”
 “ Golf sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada sınıfının en beğenilen modellerinin başında geliyor. Öncelikle kendi segmentinin yaratıcısı olan bir model… Pazara sunulduğu 1974 yılından bu yana 36 milyonu aşkın satış rakamıyla Avrupa’nın en çok tercih edilen modeli unvanına sahip. Türkiye’de ise 210 bin adetten fazla satılan Golf, 2013 senesinde kompakt hatchback segmentinin en çok tercih edilen otomobili haline geldi ve bu ünvanını selefinin pandemi sebebiyle sadece yarım yıl satıldığı 2020 senesine kadar korudu. Tamamen dijitalleşen iç mekanı, ilerici teknolojileri ve sürdürülebilir mobilite yaklaşımıyla Yeni Golf tüketicilerin dikkatini ciddi anlamda çekti. Tabii pandemi nedeniyle Golf’ün planlanandan daha geç ülkemizde pazara sunulması da beklentinin yüksek olmasındaki sebeplerden bir diğeri. 


 “VW olarak bu yılı değerlendirebilir misiniz? Satış ve pazar payı hedefleriniz nedir?”
 “Türkiye’de otomotiv pazarını etkileyen birçok faktör var. Merkez Bankası ve ekonomik programın döviz üzerindeki etkisi bunların başında geliyor. 2021’in ilk iki ayında, binek araç pazarı, bir önceki seneye göre % 34 büyüdü. Tüketici güven endeksindeki artış, 2020’ye göre daha iyi bir pazar büyüklüğü yaşayacağımızı gösteriyor. Volkswagen Binek Araç olarak ise her zaman ifade ettiğimiz gibi, önceliğimiz pazar payımızı korumak, sonra artırmak. Yeni Golf’ün tekrar model gamımıza eklenmesi ile hedefimiz % 10 pazar payına ulaşmak.”
 

- “ Bu sene fiziki basın lansmanı yapan 1-2 markadan birisiniz. Çok büyük önemler alarak, hatta gazetecilere PCR testi yaptırarak başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiniz. Bu lansmanın arka plandaki çalışmalarını anlatır mısınız?”

 “Yeni Golf’teki en önemli özelliklerin başında dijitalleşen iç mekan, ileri teknolojiye sahip asistan sistemler ve daha çevreci e-TSI motorlar geliyor. Aracı deneyimlemeden Golf’teki bu bu değişimi anlamak mümkün olmayacaktı. Pandemi koşullarına uygun, açık alana sahip, İstanbul’a yakın bir lansman alanı ve keyifli bir sürüş rotası seçerek, yeni Golf’ü basın mensuplarına test ettirme kararı aldık. Çalışmalara başlarken tabi ki birinci önceliğimiz sizlerin ve ekip arkadaşlarımızın sağlığı oldu. Tüm katılımcıların evlerinde veya iş yerlerine sağlık ekibi göndererek, PCR testi yaptırmalarını sağladık. Ayrıca test ettiğiniz otomobillerin tamamı özel olarak dezenfekte edildi.”

- “Golf satış fiyatlarını neye göre konumlandırdınız ve size göre fiyatlar nasıl? Sahadan gelen tepkiler nasıl?

 “Golf, her zaman olduğu gibi segmentinin standartlarını belirleyen donanım paketleri ile satışa sunuldu. Golf’ün üst segment modellerde sunulan donanımları kendi segmentinde standart hale getirmesinden dolayı sahadan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. 

Golf’ün başlangıç fiyatı yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer alıyor. 223 bin 500 TL'den başlayan rekabetçi bir fiyatla satışa sunduk. “