Yeni yüzü ve jenerasyonuyla geçtiğimiz yılın kasım ayı içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen Golf, sahip olduğu kitle gereği uzun süre gündemden düşmedi. Bir kesim aracın geçirdiği tasarım evrimi konusunda memnuniyetsizlik yaşarken, karşı cephede ise olumlu düşünceler hakimdi. Özellikle kuzen niteliğindeki yeni Seat Leon’un artık hiç olmadığı kadar rol çalabileceği konuşulmaya devam ediyor. Henüz yeni yüzüyle Türkiye pazarında göremediğimiz Golf ailesi için süreç içerisindeki çeşitlenme adımlarıysa devam ettiriliyor. Duyuruları bugün gerçekleştirilen 2021 Volkswagen Golf Variant ve Alltrack, bir araçtan farklı yönde beklentisi olanlara seçenekler sunacak. 

Amerika merkezli olarak ithalat süreçleri sona erdirilen uzun gövde tiplerinin Avrupa pazarında hala bir kitlesi söz konusu. Volkswagen cephesi de bu kitleyi sağlamlaştırmak adına yeni tasarım diline farklı noktalardan eklemeler yapmayı tercih diyor. Araçlarda ilk dikkat çeken şey bir önceki versiyona oranla daha uzun olmaları. Resmi rakamlar 4,63 metrelik uzunluk ve 2,68 metrelik bir aks mesafesi değerini karşımıza çıkartıyor. Bu da içerideki yaşam alanında önemli bir artışın habercisi. Bagaj hacminin de 605 litreye terfi ettirildiğini görüyoruz ki koltuklar yatırıldığında bu rakam 1.642 litreye kadar esneyebiliyor. Volkswagen, bu tip araç sahiplerinin çok işine arayacak bir teknolojik desteği de araca entegre etmeyi es geçmemiş. Eller serbest bagaj açma sayesinde, yüklemeler çok daha kolay olacak. 


Alltrack cephesi 4×4 altyapıyla birlikte artırılmış yerden yüksekliği sayesinde nispeten daha zorlu yollara karşılık verecek. Nitekim bunu aracın gövdesi üzerindeki modifikasyonlar da destekliyor. 2.0 litrelik dizel motorun merkezindeki altyapıyla, 2 tonluk yük çekiş desteği de kullanıcıları bekliyor olacak. Bu yıl içerisinde üretim süreçlerine başlanılması planlanan modellerin Avrupa pazarındaki ilk teslimatları önümüzdeki yılın ilk dönemleri içerisinde gerçekleştirilecek. Golf’ün detaylı özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.