İzmir'de gerçekleşen lanman ile yeni jenerassyon i30 tanıtıldı.Yeni Nesil i30, Hyundai'nin yeni tasarım dilini hassas çizgileri, rafine edilmiş zengin hatları ve zamana karşı koyan görüntüsüyle vurgulayarak rakiplerine meydan okuyor. Ağırbaşlı bir görünüme kavuşan Yeni i30, kısa yapıya sahip ön ve arka tampon çıkıntıları, uzun motor kapağı, ve bu şık tasarımı destekleyen konik bir çatı silueti ile son derece sportif bir görünüm sergiliyor.

Yeni i30, LED arka lambaları, sportif görünümü destekleyen tamponları ve diğer bileşenleriyle şık bir karakter çizgisine sahip. Siyah arka spoyler ise hem aerodinamiği artırıyor hem de sportifliği vurgulamaya devam ediyor. Sürtünme katsayısı sadece 0.30 olan Yeni i30, aerodinamik performans için ön tamponun her iki tarafındaki hava perdelerinden destek alıyor.

 

Modern bir iç mekan
Selefine göre daha şık bir izlenim sunan Yeni i30, ferahlık hissi veren yatay düzeniyle de temiz ve sezgisel bir iç mekana sahip. Yüksek kaliteli iç malzemeler, sade ve sofistike atmosferi şık bir biçimde kombine ediyor. Gösterge tablosundaki gelişim ise yepyeni bir otomobil hissiayatını destekleyen noktalardan birisi... Daha okunaklı ve yeni teknolojiyi yakından takip eden Yeni i30 ayrıca çok fonksiyonlu üç kollu direksiyonuyla da konfor ve sportiflik açısından zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor. Tüm fonksiyonların ergonomik olarak konumlandırılmış olmasının haricinde butonların rahat kontrolleriyle kolay ve sezgisel olarak çalışmasını sağlanıyor. Dijital havalandırma sisteminin kontrolü ise kokpitin tam ortasında yer alıyor.

Sportif dış tasarımı için iç mekan genişliğinden ödün vermeyen i30, segment lideri kabin genişliği ile tüm yolcuların rahatça yolculuk yapmalarını sağlıyor. Açılabilen panoramik cam tavanıyla ferahlık hissi artırılırken aynı zamanda iç mekana daha fazla temiz hava girişi de sağlanmış oluyor. Yeni Nesil i30’un 395 litrelik geniş bagaj kapasitesi, koltuklar düz olarak yatırıldığında maksimum 1.301 litreye ulaşıyor.

 

Benzinli ve dizel turbo beslemeli yeni motorlar
Hyundai, Yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlara yer veriyor. İki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adet de 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor.

Düşük hacme karşılık ideal performans özelliğiyle öne çıkan yeni 1.4 litrelik benzinli T-GDI ünite ise 6000 devirde 140 beygir güç üretiyor ve tork değeri ise 1500 devirden itibaren 242 Nm. Bu ünite 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT ile sunuluyor.

Hyundai, daha önceki jenerasyonda kullanılan 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizel motora da yer veriyor. Bu motor seçeneğinde de 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman görev alıyor. Yüksek gücü ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çeken bu kombinasyon, kuru tip DCT şanzımanda maksimum olarak 300 Nm tork değerine sahip. Hem çekiş hem de ara hızlanmalarıyla performanslı kullanıma da olanak sağlayan dizel ünite, normal kullanımdaysa maksimum yakıt ekonomisi sağlıyor.