Hyundai'nin Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardığı yeni i30'un üretimine başladı. Tasarımı ve gelişimi Avrupa'da yapılan otomobilin ilk teslimatlarının Ocak 2017'de gerçekleştirileceği düşünülüyor. Türkiye'ye gelişi ise Mart ayının bulacak. 

Hyundai Motor Avrupa COO'su Thomas Schmid araç hakkında: "Araç, Avrupa'daki altyapıya yaptığımız sürekli yatırımın sonucu. Almanya'da bulunan AR&GE merkezimizde tasarlanan ve geliştirilen araç Nosovice tesisinde üretiliyor. Avrupa'daki müşterilerimizin isteklerine cevap verecek. Yeni jenerasyon i30 ile 2008'den beri Avrupa'da 800,000'in üzerinde satış rakamı yakalayan önceki iki jenerasyonun başarısını sürdürmeyi hedefliyoruz." dedi. 

Araç, Hyundai'nin Çek Cumhuriyeti'ndeki Nosovice fabrikasında montajlanacak. Araç, aralarında 140 bg ve 242 Nm üretebilen 1.4 litrelik turbo motorun da bulunduğu üç benzinli güç ünitesi seçeneği ile sunulacak. Gücü 99 bg olan atmosferik ünite ile yine turboşarjlı, 120 bg güç üretebilen, üç silindirli, 1.0 litrelik motor benzin yelpazesini tamamlıyor. Dizel kanadında ise hacmi 1.6 litre olan motor üç farklı güç çıkışı sunuyor - 95 bg, 110 bg ve 136 bg.