Geçen yıl “Profesyonel Konsept”e sahip ürün tasarımıyla Q80 Inspiration fastback sedan konseptiyle “iF Design” Tasarım Ödülü’ne hak kazanan INFINITI, bu yıl aynı ödüle Q60 modeliyle layık görüldü.

iF Design Ödülü, dünyanın dört bir yanında gelen ve birçok farklı sektörü temsil eden 58 bağımsız tasarım uzmanından oluşan jürisiyle, en önemli sektörlerarası ürün tasarım ödüllerinden birisi. Başvurular; inovasyon, işlevsellik, ergonomi, estetik ve üretim süreci ile ürün özelliklerinin sürdürülebilirliği kriterlerine göre değerlendiriliyor.

iF Tasarım Ödülleri’nin “Otomobil” kategorisinde ödüle hak kazanan Q60’ın güçlü ve cesur tasarımı, rakiplerinden kolayca ayrılmasını sağlıyor. Yepyeni 3.0 litrelik V6 twin-turbo motora sahip Q60, D segmenti sport coupé bir aracın sunduğu heyecan verici performansın da altını çiziyor. İkinci nesil direkt adaptif direksiyon sistemi ve yepyeni dijital süspansiyon gibi dinamik iyileştirmeler, performans için tasarlanan ve üretilen bu sport coupé modelin öne çıkan özellikleri.

iF Tasarım Ödülleri, her sene Almanya’nın en eski tasarım kuruluşlarından birisi olan iF International Forum Design GmbH tarafından Hannover’da düzenleniyor. 2017 ödülleri için jüride yer alan bağımsız uzmanlar, dünyanın dört bir yanındaki 59 ülkeden 5.500’ün üzerinde yapılan başvuruyu değerlendiriyor.

INFINITI

Merkezi Hong Kong’da bulunan INFINITI Motor Company Ltd.’nin dünyada 50 ülkede satış teşkilatı bulunuyor. INFINITI markası 1989 yılında doğdu. Markanın premium otomobilleri Japonya, ABD, İngiltere ve Çin’de bulunan tesislerde üretiliyor. Markanın, 2017 yılında Meksika’da da üretim planlarını bulunuyor. INFINITI, 2008 yılında Avrupa pazarına sunuldu. INFINITI’nin Yokohama’da Atsugi-Shi, Londra, San Diego ve Pekin’de tasarım stüdyoları mevcut. Bugün yeni segmentlere yönelik olarak izlediği ürün stratejisiyle bir dönüm noktasında olan INFINITI, statükoya meydan okuyan cesur tasarımı ve yenilikçi sürücü-yardımcısı teknolojileriyle premium otomobil dünyasında öncü bir marka konumunda oldu. INFINITI, 2016 sezonu itibarıyla hibrid-teknolojisini Formula 1’de kullanıyor. INFINITI markası Türkiye’de 2009 yılından bu yana Bayraktar Grubu güvencesiyle pazara sunuluyor.