INFINITI, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda daha önce otomotiv sektöründe görülmemiş teknolojilerle donatılan, olağanüstü tasarım detaylarını barındıran ve kendi segmentinde iç hacimdeki genişlik algısını baştan yaratma iddiasındaki Yeni QX50 modelini tanıttı. Premium SUV sınıfında yer alan Yeni INFINITI QX50, QX50 Concept ve QX Sport Inspiration ile daha önce ipuçları verilen “Güçlü Zarafet” tasarım anlayışı çerçevesinde, markanın DNA özelliklerinin birebir dışa yansıtıyor. İnsan vücudundan esinlenilerek şekillendirilen Yeni QX50, INFINITI’nin premium kalitesi ve malzeme kullanımıyla segmentindeki en iyi donanım paketlerinden birine sahip olacak. Yeni INFINITI QX50, 1679 mm’lik yüksekliği ve muhteşem tasarım oranlarıyla yolda adeta bir heykel gibi duruyor. Yeni INFINITI QX50’nin sürücüsü, 1287 mm’lik göz hizası ile yola hakim optimal sürüş pozisyonuna sahip. Sürücü odaklı ancak yolcu ihtiyaçları da düşünülerek tasarlanan iç mekandaki asimetrik çizgiler; sıcak, rahatlatıcı bir ortamda son derece yeni sürüş teknolojilerini deneyimleme fırsatı veriyor. Yeni QX50, seri üretim otomobiller arasında “Dünyanın İlk Değişken Sıkıştırma Oranlı Motoru”nu sunmasıyla, INFINITI’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği pek çok ilke bir yenisini daha ekliyor. Dizel motorlara cazip bir natif olan bu motor, yalnızca hibrit ve dizel güç aktarım organlarının yüksek tork ve verimlilik sağlayabileceği fikrine meydan okuyor.

VC-Turbo: Dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip motoru

Yeni INFINITI QX50’deki VC-Turbo teknolojisi, içten yanmalı motor tarihinde yeni bir sayfa açıyor. 20 yıldan uzun süren geliştirme çalışmaları sonucunda, Yeni INFINITI QX50’nin 4 silindirli 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli VC-Turbo motoru, 5600 d/d’de 268 HP güç ve 4400 d/d’de 380 Nm tork üreterek, hem kendi segmentindeki en verimli 4 silindirli motor oluyor hem de içten yanmalı güç aktarım mekanizması teknolojisinde büyük bir yenilik sunuyor. Sabit bir kompresyon (sıkıştırma) oranıyla sınırlı kalmak zorunda olunmayan bu motor teknolojisi sayesinde, kompresyon oranı 8:1 (yüksek performans için) ve 14:1 (yüksek verimlilik için) arasında değişiklik gösteriyor. Kendini dönüştürebilme ve piston alanı yüksekliğini kusursuz şekilde azaltıp yükseltebilme yeteneğine sahip bu motorlar sayesinde sürüş durumunun gerektirdiklerine göre en yüksek seviyede oran otomatik olarak uygulanabiliyor. Kompresyon oranı 8:1 olduğunda 1997 cc olan silindir hacmi 14:1 oranındayken 1970 cc olarak ölçümleniyor. Turbo beslemeli 4 silindirli VC-Turbo motor, yüksek güce sahip V6 motorlar seviyesinde performans sunan teknolojisiyle, belirgin seviyede düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon salınımı, azaltılan titreşim seviyesi sayesinde sarsıntısız ve sessiz sürüş sunması gibi özelliklerine ek olarak benzer geleneksel motorlardan daha kompakt ve hafif olan yapısıyla da dikkat çekiyor.

Yeni motor yüzde 35’e varan yakıt ekonomisi sağlıyor

Yerini aldığı modelin V6 motor seçeneğine gore yüzde 35’e varan yakıt ekonomisi sunan VC-Turbo motor, ortalama yakıt tüketiminde 8.7 lt/100 km seviyelerine erişiyor. Yeni INFINITI QX50’de, tamamen yeni geliştirilen “Shift-by-wire” kablolar üzerinden aktarma sağlayan, XTRONIC sürekli değişken zamanlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor. 230 km/s maksimum hıza ulaşabilen Yeni INFINITI QX50, 0-96 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede (AWD versiyonunda) tamamlıyor. Yeni INFINITI QX50’de ayrıca sadece önden çekişli bir versiyon da seçenekler arasında sunulacak.

Sezgisel sürüş ve iyileştirilmiş yol tutuşu sunan yepyeni bir platform

Yeni INFINITI QX50’de öne yerleştirilmiş motor ve önden çekişli bir sisteme sahip, esneklik, sağlamlık ve daha ferah iç mekan sağlayan tamamen yeni bir platform bulunuyor. Yeni platformla, SHF (Super High Formability-Süper Yüksek Şekillendirilebilen) adındaki, 980 MPa yüksek gerilme mukavemetine sahip çelik malzeme ilk kez bir otomobilde kullanılmış oluyor. Bu özel malzeme, benzeri görülmemiş şekillerde kalıplanabiliyor ve böylece platformda ağırlık tasarrufu sağlanırken mevcut QX50’ye oranla burulma rijitliği yüzde 23 oranında artmış oluyor. Sınıf lideri sertlik seviyesi, aracın esnekliğe ve titreşimlere direnç göstermesine izin vermesinin yanı sıra kabine iletilen ses seviyesini de azaltıyor.