Kia, Daha öncesinde render'larını yayınladığı üçüncü jenerasyon Picanto'nun resmi fotoğraflarını paylaştı. Güney Koreli marka, yelpazenin tepesinde yer alan GT Line donanım paketine dâhil olan aracın A segmentine genç ve enerjik bir karakter getirdiğini ve daha cesur çizgiler ve iyi işlenmiş yüzeyler sayesinde daha iddialı bir duruşa sahip olduğunu söylüyor.

Namyang, Güney Kore ile Frankfurt, Almanya merkezli tasarım ekiplerinin elinden çıkan yeni Picanto'nun aks mesafesi 15 milimetre uzamış. Aynı zamanda iz genişliği de artan model, daha sağlam ve daha sportif bir duruşa kavuşmuş. Aracın genel uzunluğunda herhangi bir değişiklik yok, yani üçüncü jenerasyon Picanto selefine oranla daha geniş iç mekan ve depolama alanı sunarak Kia'nın tabiriyle "segmentteki rakiplerinin önüne geçiyor."

Kabinin ikinci nesil Picanto'dan tamamen farklı olduğu su götürmez bir gerçek. Şekli değiştirilmiş konsolun merkezine oturan tablet tipi bilgi eğlence sistemi spot ışıklarını çalıyor. Dairesel hız ve devir göstergelerinin arasına dijital bir yol bilgisayarı ekranı yerleştirilmiş. Güney Koreli üretici "yüzer" dokunmatik ekran sayesinde bilgi eğlence sisteminin "tüm araç içi teknolojilerine erişim sağlayacağını" belirtiyor, bu durumda araçta Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerinin olduğunu tahmin etmek çok da zor olmasa gerek .

Lansmanı mart ayında düzenelenecek 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan modelin satışları 2017'nin üçüncü çeyreğinde başlayacak.