Mazda, geçtiğimiz ay Mazda3’ün ilk teaser videosunu yayınladığında, modelin ilk kez Kasım ayında tanıtılacağını belirtmişti. Sonrasında ise Japon otomobil üreticisi  30 Kasım-9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Los Angles Otomobil Fuarı’nda kompakt modellerinin dünya tanıtımını gerçekleştireceğini duyurdu. Böylelikle Mazda3’ün tanıtım tarihi de netlik kazanmış oldu.

Yayınlanan fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi Mazda3, hem beş kapılı hatchback hem de dört kapılı sedan versiyonları ile karşımıza çıkacak. Japon üretici, 2019’da satışa sunmayı planladıkları yeni modelleri için “dünyadaki müşterilerine sürüş keyfinin yeni boyutlarını yaşatacak” olduğunu belirtiyor.

Dördüncü nesil Mazda 3’ün daha güçlü ve daha iyi sürüş hissi sunacağı sunacağı söylenirken, modelde üstün seviyedeki SkyActiv araç mimarisi kullanılacak. Ayrıca Mazda, yeni platformla birlikte kullanıcıların, otomobil ve sürücüyü bütünleştiren doğal denge hislerinden en iyi şekilde faydalanacağını söylüyor.

Kodo tasarım felsefesinin daha zengin bir örneğini simgeleyecek olan yeni Mazda3 modelleri, teaser görüntülerine göre geçtiğimiz yıl tanıtılan Kai konseptinden izler taşıyor. Mazda3’ün tüm gövde seçeneklerinin dünyada 2019’un ilk yarısında satışa sunulmasını bekliyoruz.