Renault'dan yapılan açıklamaya göre Megane ailesi, yeni Megane Sedan'ın ürün gamına katılmasıyla daha da genişliyor. Renault'nun sadece Türkiye'deki Bursa tesisinde üretilen ve yaklaşık 30 ülkede 2016 sonbaharında satışa sunulacak olan yeni Megane Sedan, markanın küresel büyümesine ve ürün serisinin genişlemesine katkıda bulunacak.

Renault'nun CMF C/D mimarisini temel alan yeni Megane Sedan, 2016 başında lanse edilen yeni Megane HB ile eşzamanlı olarak tasarlandı ve geliştirildi.

Yeni Megane Sedan 12 Ekim 2016'dan itibaren Türkiye'de 62 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Yeni Megane Sedan; Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 ekipman seviyesi ve 2 benzinli, 4 dizel motor seçeneği olmak üzere 6 farklı motor ile pazarda yerini alacak.

- "C segmenti Türkiye'de binek otomobil pazarından yüzde 49,5 pay alıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, C segmentinin Türkiye'de binek otomobil pazarından yüzde 49,5 pay aldığını bildirdi.

 

Sedan kasanın ise segmentten yüzde 29 pay aldığı bilgisini veren Çağdaş, C Sedanın tek başına binek otomobil pazarında yüzde 59 paya sahip olduğunu dile getirdi.

Çağdaş, Megane Sedan'ın yeniden Türkiye pazarında yerini alacağını belirterek, "Yenilenen göz alıcı tasarımının yanı sıra bir üst segmentten aldığı özellikleri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Megane Sedan Renault'nun Türkiye binek otomobil pazar liderliğine katkıda bulunacak." ifadelerini kullandı.

- Dokuz farklı gövde rengiyle pazara sunuldu

 

Yeni Megane Sedan, C Sedan segmentinde elektrikli açılır panoramik cam tavan ile donatıldı.

Bu sayede önde ve arkada otomobilin içi doğal ışık ile bütünleşiyor. Dışarıdan bakıldığında ise bu panoramik cam tavan, ön cam ile arka cam arasında bir bağlantı oluşturuyor.

Dokuz farklı gövde rengiyle pazara sunulan Yeni Megane Sedan'ın en önemli özelliklerinden birisi de kategorisinin en büyüğü olan 550 desimetreküplük hacme sahip bagajı olması.

Güvenilirliğini temin edebilmek amacıyla Yeni Megane hatchback versiyonu üzerinde yapılan testlere ek olarak, araç 276 bin kilometrelik mesafeyi Renault'nun test pistlerinde geçirdi. Burada gerçekleştirilen hızlandırılmış yaşlanma süreci gerçek hayatta 828 bin kilometreye denk geliyor.

Ayrıca potansiyel sorunların belirlenebilmesi için 24 araçla bir milyon kilometreden fazla yol da kat edildi.