Yenilenen model, markanın diğer yenilenen modelleri C-Class ve S-Class ile benzer bir tasarım diline sahip. İki farklı ön ızgara seçeneği sunulacak modelde giriş seviyesinde ve Exclusive donanım seviyesinde klasik tipte bir ızgara sunulacak ve kaputun üzerinde markanın yıldız amblemi bulunacak. Avantgarde ve AMG Line donanım seviyelerinde de iki parçalı ve ortasında büyükçe bir Mercedes logosu bulunan ızgara sunulacak. Multibeam LED farlar ve samanyolu etkisi veren arka stop lambaları araçta opsiyonel olarak sunulacak.

Yenilenen E-Class’ın iç mekanı, oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip. Burada malzeme kalitesi artış gösterirken, iç mekanın modern dizaynı S-Class’ın iç mekanını andırıyor. Ahşap kaplama olan konsolda yenilenen direksiyonun üzerinde bulunan sensörler, yatay ve dikey hareketleri algılayabiliyor.

Araçta Burmester 3D ses sistemi dahil birçok farklı opsiyon seçeneği sunulacak. Ayrıca iç mekanda 64 farklı renkte iç aydınlatma seçeneği bulunacak. Müşteriler ayrıca yeni bir Isı Konfor Paketi ve iki adet 12.3 inç ekran kullanılan dijital gösterge paneli sipariş edebilecekler.

Avrupa’da ilk etapta iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak yeni E-Class’ta E 200, dört silindirli, 2.0 litrelik 184 HP güç ve 300 Nm tork üreten benzinli bir motora sahip olacak. E 220 d ise 195 HP güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli bir motor barındıracak.

İlerleyen zamanlarda model, 258 HP güç ve 620 Nm tork üreten altı silindirli dizel motorlu versiyonu E 350 d ile 333 HP güç ve 480 Nm tork üreten altı silindirli benzinli E 400 4MATIC motor seçenekleri de satışa sunulacak. 150 HP güç üreten dört silindirli dizel motor ve 183 HP- 245 HP arasında değişecek dört silindirli benzinli motor seçenekleri de ileride sunulacak.

Alman marka ayrıca ilerleyen dönemlerde E 350 e plug-in hybrid dört silindirli benzinli- elektrikli motorunu da piyasaya sürecek. 279 HP güç ve 600 Nm tork üretecek bu motorun en önemli tarafı ise tek depoyla 300 km yol gidebilecek olması…