45 yıllık bir aradan sonra yeniden S-Serisi'nin üstü açık modelini üreten Mercedes-Benz, bu aracı zamandan bağımsız tasarımın ve klasik güzelliğe olan tutkunun sembolü olarak tanımlıyor. Üstü kapalıyken dinamik bir profile sahip coupe çizgileri sergileyen S-Serisi Cabriolet'nin tavanı, 50 km/saat hıza kadar hareket halindeyken de çalışabilen sistemle 20 saniyede açılabiliyor. Alınan tasarım önlemleri sayesinde hava direnci kat sayısı 0.29 olan S-Serisi Cabriolet, segmentinin en düşük değerine sahip.

Dünyanın en konforlu cabriolet modeli olarak tanımlanan yeni Mercedes-Benz S-Serisi Cabriolet'nin iç mekanında, sportif-lüks tasarım çizgileri ile kullanılan seçkin malzeme ve uyumlu renkler duyulara hitap ediyor. Araç içi gürültü düzeyi, tasarım, ses izolasyonu sağlayan tavan yapısı ve çift katmanlı camlar sayesinde en aza indirildi.

Tavanı açık kullanımda araç içinde türbülansı önleyen AIRCAP ve soğuk havada konforu artıran, boyun bölgesine sıcak hava akımı sağlayan AIRSCARF sistemleri araç kullanıcısına keyifli bir sürüş sunarken cabriolet sezonunu da neredeyse yılın tamamına uzatıyor.

Güvenlik ve sürüş konforu: Geliştirilen yardımcı sistemler hem konforu hem güvenliği en üst seviyeye taşıyor

S-Serisi Cabriolet'de sunulan ve "dünyanın en iyi otomobili" S-Serisi'nden de bilinen çeşitli sürüş yardım sistemleri, sürücünün yükünü hafifleterek konforu artırmaktan görsel, işitsel ve/veya dokunsal uyarı sinyalleri vermeye ve sürücünün tepkilerini hızlandırmaya kadar çok çeşitli avantajlar sunuyor. Bu sistemlerden bazıları sadece uyarırken bazıları tehlikeli durumlarda aktif müdahalede de bulunabiliyor.

• Mercedes-Benz'in "Akıllı Sürüş" konseptine dahil PRE-SAFE® özelliği, şehir trafiğinde çarpışmaları önlemeye, arkadaki trafiğin neden olduğu tehlikeli durumları ortadan kaldırmaya ve emniyet kemerlerinin sağladığı korumayı artırmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda yayaları algılayarak 50 km/saat'e kadar olan hızlarda çarpışmaları önlemek üzere otomatik olarak frenleri harekete geçiriyor. PRE-SAFE® PLUS ise olası arkadan çarpışma durumlarını algılayabiliyor ve dörtlü flaşörlerini yakıp söndürerek trafiği uyarıyor.

• Direksiyon Yardımcısı ve dur-kalk pilotu fonksiyonu bulunan DISTRONIC PLUS, yolculuk sırasında öndeki araç ile güvenli takip mesafesini koruyor, hızını öndeki araca göre ayarlıyor, trafikte kendi kendine dur-kalk yapmasının yanında virajlarda da sürücüye yardımcı oluyor.

• "Acil Fren Destek Sistemi BAS PLUS", karşıdan gelen trafiği ve yayaları da algılayabiliyor ve sürücü tarafından uygulanan fren gücünü buna göre arttırıyor.

• "Aktif Şerit Takip Yardımcısı", sürücünün istemeyerek yoldan çıkması ve aracın şeridi terk etmesi durumunda direksiyonda hissedilir şekilde titreşim meydana getirerek sürücüyü uyarıyor, gerekiyorsa aktif olarak müdahale ederek aracı tekrar şeridine taşıyor.

• "Adaptif Uzun Far Yardımcısı" ışık konisi içindeki diğer araçları gizleyerek trafikteki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan uzun farların sürekli açık kalmasını sağlıyor.

• "Gece Görüş Yardımcısı PLUS" kullanılan kızıl ötesi ışınlar ve termal görüntüleme teknolojilerinin birleşimi sayesinde diğer araç sürücülerini rahatsız etmeden ve uzun farlar yakılmadan yolu tarayarak görüş mesafesini artırıyor ve tehlike kaynaklarını belirginleştirerek sürücüyü uyarıyor. Far ışığı dışında kalan bölgede yaya tespit edildiğinde otomatik olarak devreye girerek gösterge panelinde yayayı gösteriyor; ayrıca hem sürücü hem de yol kenarındaki yayayı uyarmak için ilgili taraftaki far yardımı ile üç defa uyarı ışığı yakılıyor.

• Virajlarda aktif eğilme özelliği sunan "ACTIVE BODY CONTROL" (Aktif Gövde Kontrolü) ve stereo kamera aracılığıyla yoldaki engebeleri algılayan "ROAD SURFACE SCAN" (Yol Yüzeyi Tarama) özelliği yol üzerindeki bozuklukları algılayarak süspansiyonu buna göre anında ayarlayan "MAGIC BODY CONTROL" sistemi de araçta isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Türkiye'de Haziran 2016'da satışa sunulan yeni Mercedes-Benz S-Serisi Cabriolet, aşağıdaki motor seçenekleri ile üretilecek:

 

Mercedes-Benz
S 500

Mercedes-AMG
S 63 4MATIC

Mercedes-AMG
S 65

Silindir sayısı/düzeni

8/V

8/V

12/V

Silindir hacmi (cm3)

4.663

5.461

5.980

Motor gücü

(kW/PS, d/d'da)

5.250-5.500'de 335 (455)

5.500'de 430 (585)

4.800-5.400'de 463 (630)

Tork

(Nm/dev.dk)

1.800-3.500'de 700

2.250-3.750'de 900

2.300-4.300'de 1.000

Yakıt Tüketimi (l/100 km)

11,8/6,8/8,5

14,3/8,2/10,4

17,1/8,9/12,0

CO2-Emisyonu (g/km)

199

244

272

Hızlanma
0-100 km/h (s)

4,6

3,9

4,1

Azami Hız (km/sa)

250

250

250

Mercedes-Benz S 500 Cabriolet AMG 1.190.500 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuluyor.

.