Mercedes, yeni nesil E Serisi'nin station (S213) modelinin prömiyerini 6 Haziran’da Stuttgart’taki özel bir etkinlikte yapacak modelin Mercedes bayilerinde satışa çıkmasının ise Eylül ayını bulacağı düşünülüyor. Çok sayıda casus fotoğraf ve videoda 2017 E Serisi Station modelinin tasarım anlamında kendisinden daha küçük boyutlu C Serisi Stationdan esinlendiği görülüyor. Hali hazırda modelle karşılaştırıldığında, yeni E station daha yuvarlak hatlara sahip olacak, bu da bagaj kapasitesini kısmen olumsuz etkileyecek gibi. Mercedes’in tasarım yöneticisi Gorden Wagener yeni modelin piyasadaki 695 litre (arka koltuklar katlandığında 1950 litre) bagaj kapasitesi sunan modelden biraz daha az kapasiteye sahip olacağını belirtti.

Bagaj daha küçük olmasına rağmen otomobilin arka kısmında yolcular için daha fazla bacak boşluğu olacak. Yeni E Serisi Stationın aks aralığı eskisinden 66 mm daha uzun olacak (2.93 metre).

E Serisi Station'ın Audi A6 Allroad benzeri off-road yeteneklerine de sahip bir versiyonu çıkabileceği hakkında bazı söylentiler var ancak bu söylentiler Mercedes tarafından doğrulanmış değil. Eğer gerçekleşirse bu versiyonda plastik gövde kaplaması, yükseltilmiş süspansiyon, standart 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi, farklı tekerlekler ve modifiye tamponlar bulunabilir. Model standart stationdan biraz daha pahalı olacak, iç kabinde de bazı ekstra özelliklerle iki model birbirinden farklılaştırılacak.

E63 stationu bekleyenler otomobile 2017 yılı başında yenilenen biturbo 4.0 litre V8 motorla birlikte kavuşabilecek. Motor standart E63’te 571 hp (426 kW) çıkış gücüne, 749 Nm tork değerine sahip olacak. E63 S’te ise çıkış gücü 612 hp (456 kW), tork 848 Nm.