Yeni E Serisi W213 karoser kodu ile C Serisi ve S Serisi'nin izlerini taşıyor. Bu iki modelle aynı platforma (MRA) sahip yeni E Serisi, tasarım olarak da ailenin çizgisiyle çok uyumlu. E Serisi'nin büyük radyatör ızgarası tasarımı dikkat çekiyor ve C Serisi'yle farların benzerliği de gözlere çarpıyor. Ön tamponda iki büyük hava girişi bulunan E Serisi'nin arka kısmında yine C Serisi’ne benzer izlere rastlamak mümkün. Fren lambalarında ince yapılı LED kullanılırken, çift çıkışlı egzoz tasarımı da motor seçeneğine göre değişiklik gösteriyor.

İç mekan dizaynı’nda S Serisi'nin modernleştirilmiş halini anımsatan yeni E Serisi'nin kabininde, yeni kaplamlarla kalite algısı yükseltilmiş görünüyor. Tamamen yeni olan kokpitte dikkat çeken bir diğer değişiklik de direksiyon simidiyle kendini gösteriyor. Direksiyon simidi arkasında ise yeni dijital bir gösterge paneli kullanılıyor. Yeni multimedya ekranı ve navigasyon sistemi de E Serisi'nin teknolojik değişimlerini oluşturuyor. Alışılmışın dışında, yan yana konumlandırılan gösterge ve multimedya ekranlarının her biri 12.3 inç boyutunda ve ekranlardaki bilgilerin rahat takip edilebilmesi için HD çözünürlükte olması tercih edilmiş. Ancak yüksek çözünürlüğe sahip ekranların dokunmatik özelliği bulunmuyor. Kabinde kişiselleştirme seçenekleri ihmal edilmeyen otomobilde 64 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması da yer alıyor.

Giriş seviyesinde 2,0 lt’lik 184 HP güç üreten benzinli motorla satışa sunulacak yeni E Serisi, 219.500 TL fiyata sahip. Dizel seçeneğinde ise 1950cc’lik 194 HP güç üreten motor seçeneği ile 285.300 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 2987 cc hacmindeki 258 HP’lik dizel E 350 d isimli seçeneği ise 427.400 TL’den satılşa sunuluyor. Tüm motor seçenekleri 9G-TRONIC otomatik şanzımanla birlikte sunuluyor.