Mercedes'in tasarımıyla ikonik modellerinden biri olan G Serisi'nin yeni nesli, "erken merhaba" dedi. 2018 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağı açıklanan modelin, fotoğrafları internete sızdı. Genel hatlarıyla tasarımını koruyan otomobilin, yuvarlar farları içindeki yeni grafikler kullanılırken, eski nesle göre daha iyi bir aydınlatma sisteminin olduğu belirtiliyor. Ayrıca, ön tampon ve ızgaranın yeni tasarımı da gözlerden kaçmıyor. Yeni ızgarada yarı otonom sürüş için sensörlere de yer veriliyor.

Yeni çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon sistemi sayesinde 2018 G Serisi'nin selefine göre asfaltta olduğu kadar arazide de daha yetenekli olduğu belirtiliyor. Otomobilin yaklaşma ve uzaklaşma açıları da sırasıyla 31 ve 30 derece olarak aktarılıyor. Maksimum su geçiş derinliğiyse 70 cm olarak veriliyor.

Otomobilin iç mekanında E Serisi ve S Serisi modellerinden tanıdığımız 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü iki ekran kullanılıyor. Daha geniş gövdesi sayesinde ferah bir iç mekan sunan otomobilinde önde 38 mm, arkada 150 mm daha fazla diz mesafesi, 38 mm artan omuz ve 68 mm artan dirsek mesafesi sunuluyor.

Otomobilin motor seçenekleri henüz belli olmasa da 6 ve 8 silindirli motorların kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

.