Yeni Mercedes GLB, Alman üreticinin geniş SUV ailesinin son üyesi olarak tanıtıldı. Büyük ölçüde A-Serisi’nden izler taşıyan otomobil, adından da anlaşılabileceği gibi GLA ve GLC modelleri arasına yerleşecek.


 
111.4 inçlik uzun bir aks mesafesine sahip SUV modeli her ne kadar yedi koltuklu olarak sunulsa da Mercedes tarafından, “global kompakt araç ailesinin” bir parçası olarak nitelendiriyor. Koltuk sayısından bahsetmişken şunu da belirtelim ki müşteriler, isterlerse otomobili beş kişilik olarak da tercih edebiliyor.


 
Yeni GLB’nin kabini Mercedes’in en yeni teknolojilerine ev sahipliği yapacak. Yeni A-Serisi’yle birlikte tanıtılan MBUX bilgi eğlence sistemi, iki büyük ekranıyla otomobilde standart olarak yer alacak. GLB ayrıca, S-Serisi’nde görülen ileri sürüş asistanı sistemlerinden de faydalanacak. Otomobil, bazı durumlarda otonom olarak kullanılabilecek. Araçta, Aktif Direksiyon Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı ve Park Asistanı gibi yardımcı özellikler de bulunacak.
 

Otomobil, standart olarak ön tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak. Mercedes-Benz’in 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemine sahip aracın tork dağılımı ise Eco/Comfort, Sport ve Off-Road adlı üç modla yönetilebilecek.
Aracın kaputunun altında 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor yer alacak.

GLB-Serisi’ne 223 beygir güç ve 350 Nm tork sağlayacak ünite, SUV’nin 100 km/s hıza 6.9 saniyede ulaşmasını sağlayacak. Otomobilin vites değişimi görevini ise sekiz ileri DCT şanzıman üstlenecek.
Başlangıçta GLB 250 ve GLB 250 4MATIC olmak üzere iki modeli sunulması planlanan otomobilin, 2019’un sonlarına doğru piyasaya sürülmesi planlanıyor.


 
 KAYNAK: MOTOR1