Mitsubishi Motors’un yeni jenerasyon otomobillerinin ilki olan yeni coupe SUV otomobili Eclipse Cross modeli mükemmel performansı ile 5 yıldız aldı. Eclipse Cross, Euro NCAP değerlendirmesi sonucu ‘Küçük SUV’ segmentinde elde ettiği yetişkin korumada %97, yaya korumada ise %80 ile güvenlik alanındaki iddiasını ortaya koydu.

Mitsubishi Motors’un yeni Coupe SUV otomobili Eclipse Cross’da bulunan ‘Çarpışma Önleme’ sistemi, yapılan tüm test senaryoları ve tüm test hızlarındaki çarpışmalarda çok iyi performans sergiledi. Eclipse Cross’un Euro NCAP testlerinin hemen hemen hepsinden maksimum puan alması, aracın 5 yıldız kazanmasında önemli rol oynadı.

Mitsubishi Motors’un yeni nesil araçlarının ilki olan Eclipse Cross, kusursuz tasarımını şirketin SUV ve 4x4 uzmanlığı ile harmanlayarak kullanıcılarına güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Mitsubishi Motors, yeni Eclipse Cross kompakt SUV otomobilini, Avrupa’nın yanı sıra aralarında Avustralya, Kuzey Amerika ve Japonya’nın da bulunduğu dünya çapındaki yaklaşık 80 pazarda satışa sunmaya hazırlanıyor. 30 Mart 2018 tarihinde sona erecek olan mevcut mali yılda, 50 bin adet aracın sevk edilmesi planlanıyor.