“Bu segment kitlesi aslında baktığınızda her ne kadar erkek hedef kitlesi gibi görünse de kadınların da çok tercih ettiği bir müşteri kitlesine sahip. Yaş ortalaması 39-40 yaşlarında bir profil karşımıza çıkıyor. Bu profil yapısı yeni 308 için de paralel gidiyor. Biz daha çok tasarım odaklı olan, tasarıma önem veren, ne istediğini bilen, kendinden emin dediğimiz bir müşteri kitlesine hitap ediyor olacağız. Dolayısıyla üst tarafı, daha yukarıyı hedefliyoruz derken o anlamda da kendimize güveniyoruz.  Yeni 308’in müşteri profilinde aslında değişiklik bekliyoruz. Hem mevcut müşterilerimizin hem de üst seviyedeki müşterilerin beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz. Yeni bir müşteri kitlesi hedefliyoruz.  Bizim müşteri kitlemiz 308 öncesinde de çok değişmeye başladı. SUV’larla birlikte değişim başladı. Yaş ortalamamız 44’lü yaşlardan 40’lara kadar gençleşti. 308’in de buna katkısı olacak. Segment zaten 39-40 yaş ortalamalarında.
 
SUV’deki başarımızı devam ettirmek istiyoruz
“PEUGEOT olarak yüzde 50’nin üzerinde SUV satan bir markayız. Aslında bir numaralı stratejimiz SUV’daki baskın konumumuzu devam ettirmek. Bir diğer önemli stratejimiz ise hafif ticari araçlar tarafında öne çıkıyor. Bu pazarı da çok önemsiyoruz. Hafif ticari araç pazarındaki ağırlığımızı artırmak istiyoruz.. Bu pazarda da yılın son 4 ayında yüzde 9 civarı bir pazar payı hedefliyoruz.
 
Peugeot Türkiye olarak 1 numarayız
Biz bölge olarak Ortadoğu ve Afrika’ya bağlıyız ve bölgemizde Türkiye olarak 1 numarayız. Tüm dünyadaki PEUGEOT satışlarının yüzde 2,5’ini biz yapıyoruz.
Elektrikli atağına güçlü olduğumuz SUV segmentinden başlıyoruz.
Bu sene Ekim ayında elektrikli PEUGEOT 2008’i getireceğiz. Önümüzdeki yıl da hatchback segmentindeki elektrikli araçlarımızı satmaya başlayacağız. Elektrikli araç satışı yapacak bayilerimizdeki hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu araçların satışı elbette ilk etapta tüm bayilerimizde olmayacak. Malum elektrikli araçların hizmet şekli de farklı, satış şekli de farklı, ön hazırlıkları da farklı. İlk kademe bayilerimiz hazırlar. Onlar Ekim ayında e-2008’i satmaya başlayacaklar. Elektrikli atağına güçlü olduğumuz SUV segmentinden başlıyoruz.