BMW ve Toyota, 2011 yılında vardıkları anlaşma sonucunda çevreci teknolojiler konusunda birlikte çalışmaya karar vermişti. İki firma arasındaki ortaklık kapsamında BMW, 2014 yılı itibarıyla Toyota Motor Avrupa'ya (TME) 1.6 ve 2.0 litrelik turbo dizel motor tedariği sağlamaya başlamıştı. Verso MPV ile Avensis'in sedan ve station wagon versiyonları gücünü BMW'den alıyordu. Japonya'da çıkan iddialara göre Alman markanın güç ünitelerini kullanma sırası Corolla'ya geldi.

Şu anda konu ile ilgili detaylar oldukça az; ancak yeni jenerasyon Corolla'nın büyük ihtimalle yüksek performansa ve donanım paketlerine sahip versiyonlarının kaputunun altında bir BMW motoru bulunacak. Bahsi geçen ünitenin/ünitelerin özellikleri şu an için bilinmiyor fakat yukarıda değindiğimiz dizel motorlar bu konuda en güçlü adaylar olarak öne çıkıyor.

12'nci jenerasyon Corolla, tamamen yeni bir model olacak. Japon üreticinin 50 yaşını dolduran modeli en yeni Prius ve C-HR'a da ev sahipliği yapan Toyota Yeni Global Mimari (Toyota New Global Architecture - TNGA) adlı platforma geçiş yapacak. Değişiklik büyük ihtimalle 2018'in sonunda gerçekleşecek.