Paris Otomobil Fuarı öncesinde Nissan tafarından küçük bir bölümünün gösterildiği Micra, artık gün yüzüne çıktı. Yeni Micra, neredeyse çamurluğun ortasına kadar uzanan ön farlara sahip. Izgarası ise, güncel Nissan modelleriyle paralellik gösteriyor. Logo, V formundaki krom detayla çevrelenmiş. Tampondaki diktörtgen sis farı bir diğer ayrıntı iken, tamponun genel tasarımı sportif gönümü desteklemiş.

Yan tarafta ilk dikkat çeken alt kısımdaki çita. Arkaya doğru gidildiğinde Nissan Juke ile benzerlikler göze çarpıyor. Mesela arka kapıyı açmak için, tıpkı Juke'da olduğu gibi elinizi kelebek camının oraya götürmeniz gerekiyor. Yine arka farlar Juke'dan örnek alınmış gibi.

Yeni Micra'nın motor seçeneklerine ne gelecek olursak... Otomobilin Avrupa'da ilk başta iki farklı seçenekle satışa sunulması planlanıyor.

Bunlardan ilki 0.9 litrelik üç silindirli LPG'li motor. Diğeri ise 1.5 litrelik turboşarjlı dizel motor ki, bu ünite 90 beygirlik güç üretebiliyor.

Yeni Micra, sportif tasarımıyla çok daha iddialı hale geldiğini tahmin etmek zor değil. ancak rakipleri de o derece güçlü. Halihazırda Hyundai i20 ve Toyota Yaris gibi kendini kanıtlamış rakipleri bulunuyor.