Yeni Opel Combo hem özel hem de iş amaçlı kullanılabilen, kullanıcısının her gün yanında olacak çok yönlü yapısı, gelişmiş teknolojik özellikleri ve Alman mükemmeliyetçiliğini yansıtan tasarımı yeni Combo’yu sınıfında üst segmente taşıyor.

Ülkemizde 1.5 litre 102 hp ve 130 hp dizel motorlarla satışa sunulan yeni Opel Combo düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansı bir arada sunuyor. Sırasıyla 5 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik şanzımanlarla eşleştirilen motorlar sunduğu ortalama 4.3 litrelik yakıt tüketimi ile de sınıfında zirveye oynuyor.

Yeni Opel Combo, üst segment binek araçlarda görülen üstün sürüş güvenlik sistemleri ile birlikte geldi. Şerit Koruma Özelliği ile Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Hız Limiti Trafik İşareti Tespit Sistemi, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Yaya Tanıma Özelliği ile Ön Çarpışma İkazı ve Aktif Acil Frenleme Sistemi baz modelden itibaren standart olarak sunuluyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 8” dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve 180 derece panoramik geri görüş kamerası ise kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştıran diğer özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Geniş yolcu kabininde 28 adet, toplam 186 litreye varan saklama alanı bulunan yeni Opel Combo’nun bagaj hacmi ise 950 litre. Aracın iki tarafında bulunan sürgülü kapılar ise yolcu kabinine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor. Yeni Combo’nun kullanıcılarına sunduğu önemli kullanım kolaylıklarından biri de bagaj kapağını açmadan yük alanına erişimine imkan veren açılabilir camlı bagaj kapağı.

 

Her Günün Kahramanına Hemen Sahip Olmak İsteyenler İçin Lansmana Özel Teklifler

 Showroomlardaki yerini 18 Mart tarihinde alan yeni Combo’nun liste ve Mart ayına özel 5 bin TL indirimli lansman fiyatları şu şekilde açıklandı:


 

Açıklanan kampanyalı fiyatlara ek olarak, 50 bin TL, 15 ay, 0 faiz finansman kampanyası da bulunuyor. Otomobillerini takasa vermek isteyen müşteriler için ise ilave 3 bin TL takas desteği sunulacak. Mart ayı için geçerli hediye +1 yıl FlexCare Opel uzatılmış garantisi yeni Opel Combo’ya hemen sahip olmak isteyen müşteriler için cazip teklifler olarak dikkat çekiyor.

 

Hayatın Her Anı İçin Tasarlanmış Bir Kahraman 

Yeni Opel Combo, sınıfındaki diğer modellerle kıyaslandığında daha çekici, daha dengeli, güçlü ve kendinden emin görünüyor. Opel’in tasarım dilini yansıtan gündüz LED farları ve Opel logosunu kucaklayan krom kanatlar ön ızgarayla birlikte çarpıcı bir çizgi oluşturuyor. Yüksek, yatay konumlu motor kaputu ve geniş çamurlukları ise yeni Combo’nun kahraman duruşunu ilk bakışta gösteriyor.

İç mekan tasarımında ise kalite ve sürücü ergonomisi öne çıkıyor. Sürcünün tüm kontrol kumandalarına oturma pozisyonunu değiştirmeden kolayca erişebileceği toplu bir yerleşim mevcut. İç mekanda malzeme kalitesiyle ve kusursuz Alman detaycılığıyla yeni Combo rakiplerinden kolayca ayrışıyor. Yeni Combo, tüm iç ve dış tasarım özellikleriyle Opel’in tasarım dilini yansıtıyor. Opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan ise iç mekana daha ferah bir hava katarken, sunduğu çok sayıda saklama gözüyle ve LED aydınlatması ile de ekstra kullanım kolaylığı sağlıyor.

4403 mm uzunluğa, 1848 mm genişliğe ve 1841 mm yüksekliğe sahip yeni Combo 102 hp’lik dizel versiyonunda 1521kg ağırlığa sahipken, 130 hp’lik dizel versiyonunda ise bu rakam 1536kg’a çıkıyor. Her iki versiyonda da 50 litre yakıt ve ayrıca 17 litrelik bir AdBlue deposu bulunuyor. 

Yeni Dizel Motorlar ile Performans ve Verimliliğin Kahramanı

Yeni Combo dört silindirli 1.5 lt. Turbo dizel motorlar ile satışa sunuldu. Euro 6.2 emisyon sınıfını karşılayan motorlardan 102 hp’lik ünite 5 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor ve sürücüsüne maksimum gücü 3.500 devirde sağlıyor. 250 Nm maksimum tork değerini ise 1.750 devirde sunuyor. Bu motor-şanzıman kombinasyonu ile 0-100 hızlanmasını 12,7 saniyede tamamlayan yeni Opel Combo’nun maksimum hızı ise 172 km/s olarak açıklandı. Yakıt tüketimi değerleri ise: Şehir içi: 4,6 şehir dışı: 4,1 ortalama: 4,3, CO2 emisyon değeri: 113 gr/km.

8 ileri tam otomatik şanzımanla eşleşen 130 hp’lik ünite ise maksimum gücünü 3.750 devirde sağlıyor. 300 Nm maksimum tork değerini ise 1.750 devirde sunuyor. Bu motor-şanzıman kombinasyonu ile 0-100 hızlanmasını 11,4 saniyede tamamlayan yeni Opel Combo, maksimum hızı ise 184 km/s olarak açıklandı. Yakıt tüketimi değerleri ise: Şehir içi: 4,6 şehir dışı: 4,2 ortalama: 4,3 CO2, emisyon değeri: 115 gr/km olarak segmentinin en verimli değerleri arasında bulunuyor.

Otomatik şanzıman seçeneğinde bir Opel modelinde ilk defa klasik vites topuzu yerine döndürülebilen vites kontrol ünitesi kullanılıyor. Combo sürücüsü arzu ederse direksiyon simidinde bulunan kulakçıklarla da vites değişimini manuel olarak yapabiliyor.

Binek Otomobillerde Görülebilen Yenilikçi Teknolojiler ile Güvenli ve Konforlu bir Kahraman

Yeni Opel Combo, üst segment binek araçlarda görülen üstün sürüş güvenlik sistemleri ile birlikte geliyor. Şerit Koruma Özelliği ile Şerit İhlali Uyarı Sistemi, sürücü şeridinden herhangi bir nedenle çıkarsa otomatik olarak bunu algılayıp, direksiyona hafif müdahalede bulunuyor. Hız Limiti Trafik İşareti Tespit Sistemi, seyredilen yoldaki hız limitlerini takip ederek sürücü bilgi ekranında gösteriyor. Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, sürücünün sürüş tarzını takip ederek, yorgunluk seviyesini ölçüyor ve ihtiyaç gördüğü durumlarda kısa bir mola vermesi için sürücüyü uyarıyor. Yaya Tanıma Özelliği ile Ön Çarpışma İkazı ve Aktif Acil Frenleme Sistemi ise muhtemel çarpışmalara karşı sürücüyü uyarıyor ve acil durumlarda fren sistemini devreye sokarak muhtemel kazaların önüne geçiyor ya da etkisini önemli ölçüde azaltıyor.

Tüm bu teknolojik özellikler yeni Combo’nun baz donanım seviyesinden itibaren standart olarak sunuluyor.

Sürücünün aracı kontak anahtarı kullanmadan açmasına ve çalıştırmasına imkan tanıyan, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, araç anahtarı algılandığında ön iki kapı ve bagaj kapağının anahtar kullanmadan açılabilmesini sağlıyor. 8” dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve 180 derece panoramik geri görüş kamerası ise kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştıran diğer özellikleri olarak dikkat çekiyor. Panoramik geri görüş kamerası standart geri görüş kameralarına kıyasla farklı açılardan ve daha geniş bir görüntü sağlıyor. Böylece sürücü, manevra yaparken arka yan bölgelerinden yaklaşan engellere karşı etkili olarak uyarılıyor.

Her türlü Kullanıma Uyum Sağlayabilen Çok Yönlü Bir Kahraman

Geniş yolcu kabininde 28 adet, toplam 186 litreye varan saklama alanı bulunan yeni Opel Combo’nun bagaj hacmi ise 950 litre. Aracın iki tarafında bulunan sürgülü kapılar ise yolcu kabinine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor. Yeni Combo’nun kullanıcılarına sunduğu önemli kullanım kolaylıklarından biri de bagaj kapağını açmadan yük alanına erişimine imkan veren açılabilir camlı bagaj kapağı.

Yeni Opel Combo, aynı anda üç çocuk koltuğunun bağlanabildiği beş koltuklu tasarımıyla geniş ailelerin seyahat etmesi için gerekli alanı ve seyahat konforunu sunuyor. Sürücü daha çok yükleme alanına ihtiyaç duyduğunda ise arka koltukların yanı sıra, ön yolcu koltuğu da katlanarak ticari amaçlı her türlü kullanıma uygun üstün bir yükleme alanı sağlayabiliyor. 

Yeni Opel Combo’nun çok yönlülüğü Avrupa genelinde kazandığı ödüllerle de tescil edildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 31 ülkeden gelen AUTOBEST jürisi, 2018’de Yeni Combo’yu, binek otomobil dinamiklerine sahip sürüş keyfini farklı birçok özelliği ile birleştirmesinin yanı sıra, düşük kullanım bedelleri, yedek parça bulunurluğu ve satış sonrası hizmet kalitesini de göz önünde bulundurarak “Avrupa’da Satın Alınması En Mantıklı Otomobil” ödülüne layık gördüler. 

Üç Donanım Seviyesi İle Herkese Uygun Bir Kahraman Var

Yeni Combo ülkemizde Enjoy, Excellence ve Ultimate olmak üzere üç donanım seviyesiyle satışa sunulacak. Müşteriler Excellence donanım seviyesinde baz donanıma ek olarak, 8’’ dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine, elektrikli arka camlara, otomatik katlanan yan aynalara, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğine, açılabilir camlı bagaj kapağı gibi özelliklere sahip olabilecekler. En üst donanım seviyesi olan Ultimate’de ise LED gündüz farları, 180o derece geri görüş kamerası, Ön-arka park sensörleri ve 33/33/33 katlanır arka koltukların yanı sıra opsiyonel olarak panoramik cam tavan seçeneğini de tercih edebilecekler.