Dünya tanıtımı geçtiğimiz Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarında yapılan Yeni Opel Corsa ilk kez içten yanmalı motor seçeneğinin yanısıra, tamamen elektrikli versiyonu Corsa-e modeli ile de Avrupa yollarına çıkıyor. Tüm nesilleriyle ile bugüne kadar dünya çapında 13.7 milyon, ülkemizde ise 120 binin üzerinde satış rakamına ulaşan Corsa, 31 farklı ülkeden uluslararası gazetecilerden oluşan jüri tarafından birinci ve bununla birlikte değerinin karşılığını en iyi veren otomobil olarak seçildi.  Otomotiv alanında uzmanlaşmış gazetecilerden oluşan jüri, 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen final test sürüşleri sonrası kararını verdi. Bu ödül aynı zamanda AUTOBEST için bir rekor niteliğini de taşıyor. Bugüne kadar hiçbir otomobil modeli üç nesil ile “Avrupa’da Satın Alması En Mantıklı Otomobil” (Best Buy Car of Europe) seçilmemişti.

 

“Bu ödülü aldığımız için çok mutluyuz.” diyerek değerlendirmesine başlayan Opel CEO’su Michael Lohscheller ekledi: “Bağımsız uzman gazetecilerin kararı, Yeni Opel Corsa ile herkesin ulaşabileceği, geleceğe odaklı bir otomobil yarattığımızı gösteriyor. Yeni Opel Corsa, üstün sürüş dinamikleri ile gelişmiş, verimli ve iyi donanımlı bir otomobil. Öte yandan Corsa bu ödül ile birlitke üç kez AUTOBEST tarafından birinci seçildi. Bu başarı kullanıcılarımıza en gelişmiş teknolojileri ve en iyi otomobili sunma vaadimizi her üç nesilde de eksiksiz yerine getirmiş olduğumuzu gösteriyor.”

 

Ödülü değerlendiren AUTOBEST Kurucusu ve Başkanı Dan Vardie: “Geçtiğimiz sene AUTOBEST’te Avrupa’nın satın alınabilecek en iyi otomobilinin elektrikli yeni bir otomobil olması gerektiğini söylemiştik. Tam olarak da öyle oldu. Yeni Opel Corsa geniş kitlelere ulaşabilecek mükemmel bir elektrikli araç örneği oluşturuyor. Çoklu-enerji platformu ile yeni Opel Corsa Avrupa genelinde benzinli ve dizel olmak üzere içten yanmalı motor seçenekleri dışında bir de elektrikli versiyon sunuyor. AUTOBEST’in kazananı Yeni Corsa, marka tarihimizde bugün ile gelecek arasında bağ kuran, geleneksel güç ve aktarma organlarıyla yenilikçi güç ve aktarma organlarını bir arada sunan özel bir otomobil. Yeni Opel Corsa, elektrikli otomobilin geleceğine yön veren ve bunu geniş kitlelere ulaştıran ilk otomobil.” dedi.

 

Alman otomobil üreticisi, 2007 yılında dördüncü ve 2015 yılında beşinci nesil Opel Corsa ile, geçtiğimiz sene ise Opel Combo ile AUTOBEST’te zafere ulaşmıştı. Şimdi ise Corsa ve Corsa-e bu geleneği sürdürüyor. Opel Corsa’nın sunduğu günlük kullanım kolaylığı, gelişmiş teknolojiler, verimlilik, heyecan verici bir tasarım ve sürüş keyfi başarının reçetesini oluşturuyor. Her bir Corsa versiyonu teknoloji harikası en güncel sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. Buna; yaya algılama özellikliğine sahip çarpışma önleme sistemi, akıllı hız sabitleme sistemi, şerit koruma uyarı sistemi ve trafik işareti tespit sistemi gibi donanımlar da dahil.