Opel, 4. nesil Corsa’nın yerini alacak aracın yeni test görüntülerini yayınladı. Platform değişimi nedeniyle tanıtımı ertelenen otomobil, yaz aylarında yollara çıkmasının öncesinde ekstrem hava şartlarında test sürüşlerine devam ediyor. Yerini alacağı modelden 108 kg daha hafif olacağı açıklanan 5. jenerasyon Opel Corsa’nın 980 kg civarında bir ağırlığa sahip olacağı belirtildi. Alüminyum motor bloğu, kaput ve daha hafif koltuklarla ağırlık azaltımını sağlayan mühendisler, kabindeki parçaların da hafifletildiğini açıkladı.

Firmanın PSA Grubu bünyesine katılmasının ardından Peugeot 208 ile aynı altyapıyı paylaşacağı belirtilen yeni Opel Corsa, sınıfında ilk kez sunulacak tamamen LED teknolojili adaptif farlara sahip olacak. Süpermini hakkında açıklama yapan Opel patronu Michael Loscheller; “Satışa hazır bir versiyonumuzun olduğu doğruydu. Fakat bizim ihtiyacımız olan yeni bir platformdu. Takımımız harika bir iş çıkardı ve otomobili takvime yetiştirmeyi başardı.” dedi.

PSA Grunu’nun Ortak Modüler Platform (CMP) platformu üzerinde temellendirilecek araç, önden çekişli bir yapıya sahip olacak. Motor seçeneklerinden şimdilik sadece 1.2 litrelik benzinli ünite açıklanırken bu motorun farklı güç çıkışlarına sahip versiyonları olacağı belirtildi. Üç kapılı bir Corsa üretmeyeceğini söyleyen Opel, bu durumun karlılığa ve üretim kalitesine katkıda bulunacağını açıkladı.