Satışa çıktığı 2013 yılından bugüne, Avrupa'da 100 bin adedin üzende satan Outlander PHEV, yenilendi. Daha teknojik detaylarla süslenen aracın motor hacmi de 2 litreden 2.4 litreye çıkmış durumda.

Marsilya’da düzenlenen lansmanda konuşan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Akpulat Türkiye’de elektrikli araçların geleceğine ve yeni Outlander PHEV’ye dair şunları söyledi; “2030 yılına geldiğimizde dünyada satılan araçların %25’i (sıfır emisyon) elektrikli araçlar olacak. Bu trendin ilerleyen yıllarda elektrikli araç teknolojisindeki maliyetlerin azalması ile daha da hızlanacağı öngörülüyor. Önümüzdeki dönemde değişen ihtiyaçlara paralel olarak ülkemizde de şu anda yetersiz olan altyapının gelişmesi ve araçlar için vergisel teşviklerin bulunmaması gibi sorunların çözümlenmesinin ardından bir dönüşüm yaşanması bekleniyor.  Avrupa ve dünyada satış rekorları kıran Mitsubishi Outlander PHEV otomobilimizi Türk tüketicisiyle de buluşturmak istiyoruz. Mitsubishi Motors’un yeni Outlander PHEV modelini vergisel teşviklerin yetersizliğinden dolayı 2019 yılının ilk aylarında Türkiye’ye özel sipariş ile getirileceğiz.

Yerli elektrikli otomobil üretiminin hayata geçmesi ve satışa başlamasına paralel altyapının hazır hale gelmesi ve vergisel teşviklerin sağlanması ile Türkiye’de satılan elektrikli araç sayısı da artacak elektrikli otomobil konusunda öncü, iddialı ve tecrübeli olan Mitsubishi markamız ile biz de bu segmentte büyümeyi hedefliyoruz”.