Göz alıcı yeni nesil Peugeot i-Cockpit, heyecan uyandıran yenilikçi tasarım, PureTech ve BlueHDi üst düzey verime sahip motorlar, EAT6 tam otomatik şanzıman ve üst düzey teknik ekipmanları ile yeni Peugeot 3008 SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Yeni Peugeot 3008 markanın SUV tarihinde tamamen yeni bir sayfa açarken, aynı zamanda markayı dünya pazarlarında temsil edecek. Yeni Peugeot 3008 SUV bütün dünyaya lanse edileceği 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda Peugeot standının yıldızı olacak.

Yeni Peugeot 3008 C-SUV segmentine giriş yapıyor

C-SUV segmenti tüm segmentlerle kıyaslandığında son birkaç yıldır ciddi bir büyüme kaydetti. En büyük ve en çeşitli segment olan C segmentinde ilk nesil Peugeot 3008 modelinin lanse edildiği 2009 yılından bu yana SUV pazarı 2,5 kat büyüdü. Bugün gelinen noktada tüm segmentler göz önüne alındığında her 10 otomobilden 1’i SUV ailesine mensup.

Sürücüye güven veren, heybetli, teknolojik ve duyuları harekete geçiren SUV ile modern otomobil kavramı yeni 3008 ile yeniden vücut buluyor.

Nefes kesen iç tasarım               

Yeni Peugeot 3008 SUV’un kaliteli malzemelerle üretilen iç mekanı, tasarımı ve üst düzey kalite algısıyla tamamen yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gösterişli ve futuristik yapısıyla ön konsol hemen dikkat çekiyor. Bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiyi görselliğiyle vurgulayan yeni nesil Peugeot i-Cockpit® otomobil dünyasındaki kokpit algısında tamamen yeni bir sayfa açıyor. Tamamen sürücü odaklı tasarlanan ve dikkat dağıtmadan keyifli bir sürüş gerçekleştirmesini sağlayan Peugeot i-Cockpit® kullanıcısını yüksek teknoloji ile baş başa bırakıyor.

Daha kompakt bir boyuta sahip olan direksiyon iki kollu tasarımıyla sürücüye optimum görüş alanı sunarken aynı zamanda maksimum diz mesafesi sağlıyor. Kaliteli malzemelerle üretilen kokpitte; belirli donanım seviyesinden itibaren deri, krom eklentiler ve parlak siyah yüzeyler gibi detaylarıyla kalite algısını yükseltiyor ve görsel bir şöleni beraberinde getiriyor.

8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran orta konsola adeta bir tablet entegre edildiği izlenimini uyandırırken, bünyesinde barındırdığı teknolojik altyapıyla kullanım kolaylığı ve pratikliğini beraberinde getiriyor. Sisteme entegre edilen altı adet piyano tuşu görünümlü düğmeler; radyo, iklimlendirme paneli, navigasyon, araç özellikleri, telefon ve mobil uygulamalar olmak üzere temel fonksiyonlara doğrudan erişim sağlıyor.

Yükseltilmiş gösterge paneli 12,3 inçlik yüksek çözünürlüklü ekranıyla futuristik bir görünüm sunarken kişiselleştirme imkanıyla sürücünün ihtiyaç duyacağı her şeyi doğrudan görüş hizasına getirerek fonksiyonelliği ve sürüş güvenliğini destekliyor. Direksiyon üzerinde bulunan küçük bir düğme üzerinden kumanda edilen beş farklı gösterge modu sürücüye göstergeyi kişiselleştirme imkanını sunuyor. ‘Personal’ modunda sürücü dokunmatik ekran üzerinden örneğin navigasyon yönlendirmeleri, sürüş destek sistemi, motor bilgileri, yol bilgisayarı ve rota bilgileri gibi bilgilerin kopyalarını ekrana aktarma imkanı tanıyor. Her bir özellik farklı bir görsel animasyonla canlandırılıyor.

Dik ve yüksek tasarımlı ön bölüm güçlü ve agresif bir görünüm sergiliyor. Net çizgilerle şekillendirilmiş olan ön bölüm geniş ve krom süslemelerle ön plana çıkan ön ızgara tarafından domine ediliyor. Izgaranın ortasında ne çok gösterişli, ne de çok sönük ‘aslan’ logosu yer alıyor. İnce sert hatlı halojen farlar keskin bir bakışı beraberinde getirirken, opsiyonel olarak sunulan Full LED farlarla çok daha sert ve keskin bir ifade oluşuyor. Ön bölümde birçok geniş hava girişleri bulunuyor. Tüm bu tasarım detayları yeni Peugeot 3008 SUV’a dinamik olduğu kadar özgün bir karakter kazandırırken, aynı zamanda marka aidiyetini de beraberinde getiriyor.

Uzun ve düz motor kaputu ön bölüme hakim olan sportif dinamizmi tamamlıyor. Ön farların bitiminden itibaren başlayan ve ön cam direği boyunca devam eden krom çıta kalite algısını yükseltirken bu yapı HX1 konsept otomobiline gönderme yapıyor. Ön bölüme hakim olan ve beraberinde sportif dinamizmi getiren tasarım dili yeni Peugeot 3008 SUV’un geneline yansıtılırken aynı zamanda modern bir görünümü beraberinde getiriyor.

Modern olduğu kadar dinamik bir görünümü beraberinde getiren bir diğer tasarım öğesi ise yüksek omuz çizgisi. Yeni Peugeot 3008 SUV’a yandan bakıldığında metal/cam oranı hemen göze çarpıyor. Ancak tasarımcılar yan gövdedeki metal oranını arttırırken son derece zarif ve akıcı çizgiler kullanarak daha ince bir profil elde edildi. Motor kaputunun üzerinde başlayan ve ön bölümdeki dinamizmi devam ettiren hat, kapı kollarına kadar devam ederken sportif dinamizmi yan gövdeye taşıyarak yeni Peugeot 3008 SUV’a özgün bir kimlik kazandırıyor. Kullanılan tasarım dili ve detaylar sayesinde yeni Peugeot 3008 SUV rakiplerine göre çok daha büyük ve heybetli bir görünüm ortaya koyuyor. Söz konusu tasarım detaylarından biri ise belirli donanım seviyesinden itibaren opsiyonel sunulan parlak siyah tavan ve tavan boyunca uzanarak arka spoylerde son bulan paslanmaz çelik bar. “Black Diamond” adındaki bu tavan yeni Peugeot 3008 SUV için uygulanan temel stil unsurlarından biri olarak öne çıkarken özgün, modern ve dinamik görünümü destekliyor.

Araç etrafındaki koruyucu unsurlar, büyük tekerlekler ve tavan rayları gibi SUV segmentine has tasarım detayları yeni Peugeot 3008 SUV’un olmazsa olmazları. Ancak bunlar büyük bir titizlikle ele alınan detaylar sayesinde çok daha özgün ve sofistike bir tasarımla bütünleşiyor. Tüm bu ince detaylar sayesinde yeni Peugeot 3008 SUV gösterişli, modern ve futuristik bir görünüm ortaya koyuyor.

Ön bölümde başlayan ve profil boyunca devam eden sade ve modern tasarım yaklaşımı arka kısımda da kendini gösteriyor. Eğimli arka camın altında bulunan parlak siyah panel parlak stop guruplarını sarıyor. Aslan pençesi şeklindeki stop lambalarının da etkisiyle ortaya çıkan görsel imza, ister gündüz olsun, isterse de gece Peugeot’nun her daim fark edilmesini ve tanınmasını sağlıyor.

Yeni Peugeot 3008 SUV’u ilk kez görenler hangi açıdan bakarlarsa baksınlar yüksek kalite algısıyla karşı karşıya kalıyorlar. Otomobilin genelinde hakim olan yüksek kalitede algısını beraberinde getiren birçok detay etken söz konusu : gözü rahatsız edebilecek boşlukları dolduran tasarım kıvrımları, otomobilin geneline akıllıca kullanılan zarif krom dokunuşlar, çift tonlu gövde ve diğer detaylar. Tüm bu detaylar zekice düşünülmüş, kalite algısı yüksek ve çekici bir görünümü beraberinde getiriyor. Söz konusu ‘görünüm’ yeni Peugeot 3008 SUV’u pazarın en çekici ve en şık SUV modeli yapıyor.

Kompakt boyutlarıyla direksiyon sistemi sürüşü daha eğlenceli kılarken bir dizi sürüş destek sisteminin de katkısıyla yeni Peugeot 3008 SUV güvenlikten taviz vermeden konforla sportif dinamizmi aynı potada eritiyor. ADAS (Advanced Driver Assistance System - Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi) sisteminin en güncel versiyonu bünyesinde barındırdığı güvenlik ekipmanlarıyla yoldaki tüm tehlikeleri en aza indiriyor:

  • Aktif Güvenlik Freni ve Mesafe İkaz Sistemi;
  • Aktif Şeritten Takip Sistemi;
  • Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi
  • Otomatik Adaptif Uzun Far Asistanı
  • Hız Sınırı Trafik İşaretini Tanımlama ve Hız Sınırı Önerme Sistemi
  • Fren Yapma Özelliğine Sahip Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Otomatik şanzımanla)
  • Aktif Kör Nokta Uyarı Sistemi

Sürücü ayrıca şehir içi sürüşlerinde park ve manevraları kolaylaştıran Visio Park (360° derece görüş) ve Park Yardımcısı’nın en güncel versiyonuyla destekleniyor.

Yeni Peugeot 3008 SUV optimize edilmiş platformu sayesinde sınıf ortalamasındaki dış boyutlarına karşın sınıfının en geniş ve ferah yaşam alanını sunuyor.

Yeni Peugeot 3008’de kullanılan tüm benzinli motorlar güç sınıfının en iyi değerlerini ortaya koyuyor. 1,2L PureTech 130 S&S motor 115 g/km CO2 emisyon salınım değerine imza atarken, 6 vitesli otomatik şanzımanlı 1.6L THP 165 S&S ise sadece 129 g/km of CO2 misyon salınım değerine imza atıyor. Ürün gamında dört adet motor yer alıyor:

  • 1.2L PureTech 130 S&S 6SMT (6 vitesli manuel şanzıman) standart ve son derece düşük tüketim versiyonlarıyla
  • 1.2L PureTech 130 S&S 6 vitesli otomatik şanzıman
  • 1.6L THP 165 S&S 6 vitesli otomatik şanzıman

BlueHDi teknolojisine sahip dizel motorların emisyon değerleri 100 ve 121 g/km CO2 arasında değişirken, güç natifleri ise 100 HP ile başlıyor 120 HP ile devam ederek 150 HP’ye kadar uzanıyor. 1.6L BlueHDi ve 2.0L BlueHDi motorlar da pazarın en iyi değerleriyle öne çıkıyor.

  • 1.6L BlueHDi 100 S&S BVM5
  • 1.6L BlueHDi 120 S&S 6SMT (6 vitesli manuel şanzıman) standart ve son derece düşük tüketim versiyonlarıyla
  • 1.6L BlueHDi 120 S&S 6 vitesli otomatik şanzıman
  • 2.0L BlueHDi 150 S&S 6SMT (6 vitesli manuel şanzıman)
  • 2.0L BlueHDi 180 S&S 6 vitesli otomatik şanzıman

Yeni Peugeot 3008 SUV ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılarak otomobil severlerin beğenisine sunulacak ve ardından Ekim ayı itibariyle global pazarlarda satışa sunulacak.