Yeni SUV Peugeot 3008, Türkiye’de satışa sunuldu. Uzun zamandır merakla beklenen yeni Peugeot 3008, son beş yılda yaklaşık üç kat büyüyen C-SUV segmentine, tasarımı, üstün donanımları ve gelişen teknolojisi ile tamamen yeni bir soluk getiriyor.

Yeni SUV 3008, yüksek omuz çizgisi, güçlü ve keskin ön tasarımı ile rakiplerinden farklı ve heybetli bir görünüme sahip.  Bu heybetli görüntüyü tamamlayan yeni ızgarası, yeni far tasarımı, 19” aluminyum alaşımlı jantları, krom detayları ve LED ışıkları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ön kısımda başlayan iddialı tasarım çizgisi, arkada aslan pençesi 3D LED stopları birleştiren parlak siyah bant ile devam ediyor. Segmentinde sadece Yeni SUV Peugeot 3008’de sunulan Black Diamond parlak siyah tavan ise aracın premium tasarımını tamamlıyor.

i-Cockpit:

Yeni nesil, geliştirilmiş i-Cockpit’in sunulduğu iç mekan, kapı içi ambiyans ışıkları, özel kumaş konsol döşemesi ve krom detayları ile sınıfının kalite çıtasını daha da yükseğe ve farklı bir boyuta taşıyor. Yeni nesil Peugeot i-Cockpit ile kullanıcıların tüm sürüş hislerini harekete geçiren Yeni SUV Peugeot 3008, bugüne kadar sunulmamış bir sürüş deneyimi vaad ediyor.

Teknoloji:

Yeni nesil i-Cockpit’in en önemli öğelerinden birisi olan Full Dijital gösterge paneli, segmentinde sadece Yeni SUV Peugeot 3008’de en alt versiyondan itibaren standart olarak sunuluyor.  12,3 inç boyunda tamamen kişiselleştirilebilir animatik göstergeler, farklı bir sürüş keyfi sunuyor.  Orta bölümde konumlandırılan 8 inç kapasitif ekran, kablosuz şarj, Apple Carplay gibi üst düzey teknolojik özellikler ve FOCAL müzik sistemi kabin içinde premium sürüş konforu sunuyor. 

Güvenlik:

Yeni SUV Peugeot 3008, sunduğu tasarım, konfor ve teknolojik özelliklerinin yanı sıra gelişmiş güvenlik sistemleri ile de dikkat çekiyor. Aktif şerit takip sistemi, aktif kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi (tamamen durdurma özelliği ile), aktif güvenlik frenleme sistemi, yorgunluk algılama sistemi, aktif trafik işareti tanıma sistemi, güvenli takip mesafe uyarı sistemi, akıllı far sisteminden oluşan ileri sürüş destek sistemleri ile yolculuklar minimum stres, maksimum güven ve keyifle gerçekleşiyor.

Konfor:

Yeni SUV Peugeot 3008’de sunulan bir çok özellik kullanıcıların gündelik hayatlarını kolaylaştırmakla birlikte aynı zamanda daha da konforlu bir sürüş sunuyor. Yeni 3008 ile birlikte sunulan otomatik bagaj sistemi ile bagaj kapağı tek bir ayak hareketi ile açılıp kapatılabiliyor. Üst paketlerde sunulan deri koltuk özelliğinde ise 5 farklı masaj seçeneği (segmentinde sadece Yeni 3008’de sunuluyor), koltuk hafızası ve ısıtma özellikleri dikkat çekiyor. Kabin içi konforunu en üst seviyeye taşımak adına sunulan ve kapasitif ekrandan elektronik olarak kişiselleştirilebilen 3 farklı parfüm seçeneği ise segmentinde sadece Yeni 3008’de sunuluyor.

Motor / Şanzıman :

Yeni SUV Peugeot 3008’de, ağırlığı azaltılmış, yüksek dayanımlı, kalitesi kanıtlanmış EMP2 platformu, gerçek blue teknolojisine sahip dizel BlueHDi, ödüllü Turbo PureTech benzinli motorları kullanılıyor. Tüm bu özellikler motordan gelen gücü ve torku yüksek bir verimle yola aktaran ve kullanıcıların beğenisini kazanan EAT6 tam otomatik şanzıman ile birleştiğinde sınıfının en iyi perdormans ve yakıt ekonomisi değerlerini sunuyor.

Tüm bu yenilikler ile SUV dünyasına farklılık getiren ve çıtayı yükselten Yeni SUV Peugeot 3008, sınıfının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Yeni SUV Peugeot 3008, markanın SUV stratejisinde yeni bir sayfa açacak.

Donanım:

Yeni SUV Peugeot 3008, Access, Active, Allure  ve GT-Line olmak üzere dört farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.

Fiyat / Satış:

Yeni SUV Peugeot 3008, 87.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kasım – Aralık aylarında 2.000 adetlik bir satış hedefleniyor.