Gerçek bir ulaşım aracı olan ticari aracın, çekici ve heyecan uyandıran bir görünüm sunması gerekiyor. Bu nedenle yeni Peugeot Partner Panelvan dinamik ve iddialı bir görünüm sergiliyor. Yeni Peugeot Rifter’in tasarım kodlarını devam ettiren yeni Peugeot Partner Panelvan böylece güncel Peugeot ürün gamının bir parçası olduğunu görünümüyle vurguluyor. Diğer Peugeot modelleri gibi yeni Partner Panelvan’da da merkezi ‘Aslan’ logosu ile dikey konumlu ön ızgaraya sahip ön yüz, güçlü ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Ön görünümde başlayan dinamizm ve güçlü karakter yan gövde boyunca devam ederek arka kısma kadar uzanıyor. Kısa motor kaputu, yüksek omuz çizgisi ve kısa ön ve arka uzantılar, sportif ve dinamik tasarımı daha da güçlendiriyor. Arka tampon şekli ile yüklemeyi kolaylaştırırken optimum koruma sağlıyor.

Yeni Peugeot Partner Panelvan günlük hayattaki trafik keşmekeşinde sürüş kolaylığı sunan, ama aynı zamanda optimum kullanım ergonomisi de sunan boyutlarıyla kullanıcı dostu bir yapı sergiliyor. Standart versiyon 4,40 metre uzunluğa ve 1,81 metre yüksekliğe sahipken versiyona bağlı olarak 3,30 m3 ile 3,80 m3 arasında bir kargo alanı kullanıma sunuyor ve gerektiğinde 2 adet Euro paleti taşıyabiliyor. Uzun versiyon 4,75 metre uzunluğu (+35cm) ve 2.16 metre yüksekliği ile 3,90m3 ile 4,40 m3 arasında bir kargo alanı kullanıma sunuyor. Yeni Peugeot Partner Panelvan, 650 kg’a varan yük taşıma kapasitesiyle ticaret uzmanının günlük taşıma gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor. Markanın güncel modellerinde olduğu gibi yeni Peugeot Partner Panelvan de başarısını kanıtlamış EMP2 platformu üzerine yükseliyor. Standart versiyonun 10,82 metrelik ve uzun versiyonun 11,43 metrelik dönüş çapı dar alanlarda rahat bir manevra imkanı sunuyor.

Standart olarak sunulan altı adet sabitleme kancaları yüklerin sabitlenmesini kolaylaştırıyor. 12 Volt soketi ve 6 LED aydınlatma birimiyle kargo alanının fonksiyonelliği destekleniyor. Donanım versiyonuna bağlı olarak sunulan Multiflex koltuk sistemi sayesinde ticari kullanıcılar arka kısmın tamamını kargo alanı kullanırken ön tarafta üç kişi oturabiliyor. Yine bu koltuk sistemi sayesinde 500 litre daha fazla kargo alanı ve standart versiyonda 3,09 metre, uzun versiyonda 3,44 metre kargo uzunluğu sunuluyor. Ön koltuk sırasının ortadaki koltuk sırtlığının öne doğru katlanmasıyla mobil bir ofis ortamı oluşturulabiliyor. Masaya dönüşen koltuk sırtlığının sola veya sağa eğim özelliği kullanım kolaylığını daha da desteklerken iki adet torpido gözü, kapı cepleri ve tavan rafları da dahil 113 litreye varan kabin içindeki çeşitli göz ve saklama alanları, küçük eşyaların neden olabileceği karmaşanın önüne geçiyor. Üstteki torpido gözünde ise entegre edilen kablo ile  15 inç büyüklüğünde bir bilgisayar kapalı bir alanda güvenli bir şekilde şarj edilebiliyor.

Oldukça iddialı ve cömert bir yük taşıma kapasitesine sahip olan yeni Peugeot Partner Panelvan aynı zamanda sürüş güvenliğini garanti altına almak üzere yük aşım uyarı sistemi ile donatılmış durumda. Sistem çok basit ama bir o kadar etkili bir çözüm sunuyor. Araç her çalıştırıldığında araç ağırlığı otomatik olarak ölçülüyor. Sürücü dilerse araç park halindeyken de manuel olarak kargo bölümünden bu ölçümü yapabiliyor. Maksimum yük taşıma kapasitesinin yüzde 90’ına ulaşıldığında beyaz bir LED yanarken maksimum taşıma kapasitesi aşıldığında turuncu bir LED ile birlikte gösterge panelinde de bir uyarıgörseli beliriyor.

HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARINDA BİR İLK: PEUGEOT İ-COCKPİT®

Yeni Peugeot Partner Panelvan, dış tasarımda olduğu gibi iç mekan tasarımında da her bir ayrıntısı büyük bir özenle ele alınmış binek otomobillere eşdeğer mimariyle dikkat çekiyor. Orta konsolu yeni nesil Peugeot modellerinde de kullanılan Peugeot i-Cockpit® domine ediyor. Bugüne kadar 4.000.000’un üzerinde kullanıcıyla buluşan Peugeot i-Cockpit® ilk kez bir ticari araçta kullanım buluyor. Bir donanımdan çok daha fazlası olan Peugeot i-Cockpit® çift D formuna sahip kompakt boyutlu direksiyonu ve standart olarak sunulan yükseltilmiş dijital gösterge paneli ile birlikte benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Sürücünün ihtiyacı olan bilgileri doğrudan görüş alanına getiren yükseltilmiş dijital gösterge paneli sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu desteklerken, orta konsolu dolduran 8 inçlik kapasitif dokunmatik ekran; radyo, navigasyon, araç ayarları ve telefon da dahil kapsamlı multimedya desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürüyor. İki adet USB girişi, bir adet standart Aux girişi, Bluetooth® bağlantısı dışında kablosuz akıllı telefon şarj özelliğine de sahip olan sistem; Mirror Link®, Apple Carplay™ ve Android Auto™ uyumlu Mirror Screen özelliğiyle eksiksiz bir teknoloji paketi sunuyor.

Sistem, geri görüş kamerası dışında ön yolcu tarafında bir adet ve yine yolcu tarafındaki arka sürgülü kapının üstü olmak üzere iki adet ilave kameradan aldığı görüntüleri orta konsoldaki ekranda göstererek sürücünün park ve manevralarını daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Yeni Peugeot Partner Panelvan, donanım seviyesine bağlı olarak Peugeot 3008 SUV’a eşdeğer son derece zengin bir donanımla yollara çıkıyor. Listede; elektronik el freni, 8 kademeli Tam Otomatik Vites kutusuyla start&stop fonksiyonunu da destekleyen Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, hız sınırı tabelasını algılayarak hız sabitleme sistemine uyarlayan Gelişmiş Trafik Levhası Tanımlama Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Aktif Güvenlik Freni, Römork Çekme Stabilite Kontrol Sistemi, Akıllı Far Asistanı kısa ve uzun farları otomatik, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Anahtarsız Giriş Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

YÜKSEK VERİMLİLİK SEVİYESİNE SAHİP PERFORMANSLI MOTORLAR

Yeni Peugeot Partner Panelvan, başarısını kanıtlamış, ödüllü ve markanın farklı ürün gruplarında da kullanılan benzinli ve dizel motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Araç mimarisindeki hafif yapının da etkisiyle motor seçeneklerinin her biri sürüş keyfinden ödün vermeden üstün verimlilik seviyesi sunuyor ve yakında devreye alınacak olan WLTP sertifikasına sahip. Benzinli cephesinde iki farklı güç seçeneği ile 1.2 PureTech devreye giriyor. PureTech 130ch S&S EAT8 (2019 itibariyle devreye alınacak) ve manuel şanzımanlı PureTech 110ch S&S olmak üzere her iki benzinli motorda da emisyonları düşürmek üzere benzinli partikül filtresine yer veriliyor.

Dizel kullanıcılar için 75 HP, 100 HP ve 130 HP olmak üzere üç adet BlueHDi motor sunuluyor. BlueHDi 75ch beş ileri manuel ve BlueHDi 100ch altı ileri manuel şanzımanla kombine edilirken BlueHDi 130ch altı ileri manuel veya EAT8 olmak üzere iki farklı şanzımanla üretiliyor. Dizel motorlar motor çalışır çalışmaz etkinleşen ve herhangi bir ilave katkıya gerek duymayan FAP ve SCR gibi egzoz gazını arındırma çözümleriyle donatılıyor.

Yeni Peugeot Partner Panelvan; heyecan uyandıran dinamik tasarımı, modern çağın gereksinimlerine uygun zengin konfor ve güvenlik donanımları, farklı donanım seviyeleri ve yüksek verimlilik seviyesine sahip performanslı motorlarıyla Kasım 2018 itibariyle uluslararası pazarlarda satışa sunulacak.