İlk olarak 1975 yılında üretimine başlanan ve dünya genelinde 16 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak Volkswagen markasının en başarılı modellerinden biri olan Polo, altıncı nesliyle sınıfındaki iddiasını devam ettiriyor.  Yeni Polo üst segmentlerde görmeye alıştığımız konfor, güvenlik ve teknolojik özellikleri, eğlenceli ve karizmatik karakteriyle kompakt hatchback sınıfına taşıyor. Sahip olduğu yeni tasarımı, üstün güvenlik sistemleri, yenilikçi teknolojisi, sunduğu kişiselleştirme seçenekleri ve artan standart özellikleriyle Yeni Polo, 64 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla alınabilecek.

Farklı bir  dış tasarım

Altıncı nesil Polo, MQB (Modüler Platform Yönetimi) temel alınarak tasarlanmış. Bu platform sayesinde ilk bakışta fark edilen daha uzun, daha geniş gövdesi ve uzayan aks mesafesi ile göz dolduruyor. MQB’nin sağladığı avantajlarla Yeni Polo, bir önceki nesline göre 81 mm daha uzun, 69 mm daha geniş olmasına ve artırılmış gövde sağlamlığına rağmen aynı ağırlığa sahip. Önceki nesillere kıyasla daha maskülen, karizmatik ve etkileyici tasarımı ile Yeni Polo yepyeni bir araç.

Dijital çağın gereksinimlerini karşılayan geniş iç mekan

Yeni Polo’da sürücü ve yolcular için daha geniş ve ferah bir iç hacim sunuluyor. Aracın 94 mm artırılan aks mesafesi, arka koltukta seyahat eden yolcular için çok daha geniş diz mesafesi sağlarken aynı zamanda geçmiş nesline göre bagaj hacminin 71 litre artarak 351 litreye ulaşmasını sağlamış.  Yeni Polo’da tamamen yenilenen sürücü odaklı kokpit tasarımı ve yüksek kalitede malzeme ve işçilik iç mekanda ilk göze çarpan detaylar arasında. Yeni kokpite göz atıldığında, sunulan 8 inç boyutunda ekran yeni nesil bilgi eğlence sistemleri ve özelikle opsiyonel olarak sunulan dijital gösterge paneli ile dijital çağın gereklerine Polo en üst seviyede cevap veriyor. Aynı zamanda Polo, yeni nesil dijital gösterge panelinin kullanıldığı ilk Volkswagen modeli olmanın yanı sıra, segmentinde bu teknolojiye sahip ilk model olarak öne çıkıyor.

Üç farklı donanım seviyesi

Trendline, Comfortline ve Polo’da ilk kez sunulan Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyesinde alınabilen Yeni Polo'da LED gündüz sürüş farları ve Yorgunluk Tespit Sistemi her üç donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor. Trendline seçeneğinde bunlara ek olarak, 15 inç çelik jantlar, çok fonksiyonlu direksiyon, ön kol desteği de standart olarak yer alıyor. Modelin Comfortline seçeneğinde ise, Trendline donanıma ek olarak, 15inç alüminyum alaşımlı jantlar, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, ön ve arka park sensörleri, otomatik kararan dikiz aynası bulunuyor. Modelin en üst donanımı olan Highline’da, Comfortline’da sunulan standart özelliklerin haricinde, LED stop lambaları, 16”alüminyum alaşımlı jantlar, ön sis farları, 2 bölgeli dijital klima, ambiyans aydınlatması ve hız sınırlayıcı gibi konfor ve güvenlik özellikleri yer alıyor.   Yeni Polo’nun Trendline ve Comfortline seçeneklerinde standart olarak yer alan 6,5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Composition Colour bilgi ve eğlence sistemi ise, Highline donanımda yerini 8 inçlik Composition Media bilgi ve eğlence sistemine bırakmış. 

Yeni motor seçenekleri

Altıncı nesil Polo, Türkiye’de ikisi benzinli, ikisi dizel olmak üzere toplam 4 farklı motor seçeneğiyle alınabiliyor. Benzinli motorlar 3 silindirli ve 1 lt. hacme sahip. İlk seçenek, Stop&Start özelliğine sahip, manuel şanzımanlı ve 75 PS güç üreten 1.0lt MPI, diğer seçenek ise DSG şanzımanlı, 95 PS güç üreten 1.0lt TSI. Yeni Polo’nun SCR teknolojisine sahip dizel versiyonları ise, manuel şanzımanla sunulan, 1,6 TDI SCR 80 PS ile hem manuel, hem de DSG şanzımanla alınabilen ve 250Nm tork değerine sahip 1,6 TDI SCR 95 PS.

Türkiye’ye özel yeni donanım paketleri

Yeni Polo’nun Comfortline ve Highline donanım seviyeleri için geçerli olmak üzere Aralık ayından itibaren, R-Line, Dekor, Dizayn ve Teknoloji isimleriyle olmak üzere 4 farklı özel paketi almak da mümkün olacak. 'R-Line paketi'nde, Comfortline ve Highline için R-Line dış paket, 16 inç Sebring jantlar ve dijital gösterge paneli ortak sunulurken, Comfortline modeline ilave olarak Composition Media ve çift bölgeli otomatik klima sistemi; Highline donanımına ilave olarak ise karartılmış arka camlar sunuluyor.