992 kod adıyla asfalta inmesini beklediğimiz yeni jenerasyon Porsche 911’in yaklaşık 1 yıldır aralıklarla gündeme geldiğini anımsayabiliriz. Geliştme ekibinin henüz garaj aşamasındaki çalışmalarını yaptığı sırada ortaya çıkan sızıntıları üzerinden ilk detaylarını görmeye başladığımız modeli son olarak geçtiğimiz ağustos ayında asfalt üzerinde görmüştük. Yaklaşmakta olan Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında resmiyete kavuşmasını beklediğimiz 911, pek çok kişiyi yanıltmayacak şekilde yine bir sızıntı üzerinden gündeme geldi. Üç parçadan oluşan fotoğrafları üzerinden seri üretim haliyle ilgili en net detaylarını görme fırsatına eriştiğimiz otomobilde, çok net değişimlerin bizi beklediğini net bir şekilde söyleyebiliriz.

Örtülerinin kaldırılmasıyla birlikte resmi olarak sekizinci jenerasyonuyla teker döndürecek olan 911, her zaman olduğu gibi ikonik hatlarından taviz vermiyor. Porsche’nin her yeni jenerasyonda uyguladığı modern dokunuşları, klasik karakterden taviz vermeden başarılı şekilde aktarıyor olması da kesinlikle üzerine konuşulması gereken bir durum. Yeni modelle birlikte bizleri ön bölümde far grubunun net bir değişimi karşımıza çıkıyor.

Tampon ve gövdenin diğer bölümlerindeki çizgilerin de yakından bakıldığında hissedildiği güncellemelerin en büyük kısmınıysa arka bölüm oluşturmakta. LED stop lambası ve egzozların ön planda olduğu bu yapıyla birlikte net bir karakter farkı görebiliyoruz. Motor bölümünde kullanılan altı silindirli makinede de güç ve tork birimi bazında iyileştirmeler söz konusu. Bu noktada gelen ilk detaylar 450 ile 500 beygir aralığında bir rakama işaret ediyor. Önümüzdeki günlerde net detaylarıyla karşımızda olacak yeni 911 ile ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebiliriz.