Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 26 ülkenin dahil olduğu Porsche Orta ve Doğu Avrupa bölgesi (PCEE), müşterilerine ve medya mensuplarına yönelik ileri sürüş eğitimleri düzenlemek üzere İstanbul ’da hayata geçirdiği Porsche Driving Academy etkinliklerinin bir yenisi daha düzenlendi.

Sürüş etkinliğinde Porsche’nin 911, Macan ve Cayenne modellerinin yanısıra, Yeni 718 Boxster, Yeni 718 Cayman ve Yeni Panamera’nın da Türkiye lansmanı yapıldı.

Her yıl ortalama 300 kişiye ağırlıyor  
2015 yılında PCEE ve Intercity İstanbul Park arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle, 3 milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirilen Porsche Driving Academy, bugüne kadar 26 farklı ülkenden 3000’den fazla kişiyi ağırladı. Yılın 7 günü Porsche Türkiye’nin kullanımında olan Academy’de 800 adet misafir ağırladıklarını söyleyen Porsche Türkiye Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi ““Geçtiğimiz yıllarda Porsche tarafından düzenlenen profesyonel sürüş eğitimleri ve etkinlikleri için çoğunlukla müşterilerimizle birlikte yurt dışına seyahat ediyorduk. 2015 yılından bu yana İstanbul’da hayata geçirilen Porsche sürüş merkezi ile Türkiye’deki Porsche kullanıcıları için önemli bir ayrıcalık sağlanmış olundu” dedi.

İki farklı eğitim sunuluyor
Sürüş Merkezinde iki farklı eğitim paketinin müşterilerine sunulduğunu söyleyen Selim Eskinazi, “Eğitim paketlerinden ilki, günde yaklaşık 50 misafirin katılımıyla gerçekleştirilen Sürüş Günleri. Sürüş Günleri’nde, katılımcılara slalom, frenleme, pist ve arazi sürüşü gibi çeşitli parkurlarda eğitimler veriliyor. Diğer paket ise, Pistte İleri Sürüş Günleri. Bu program, katılımcıların normal sürüş günlerinde uygulanan etapları daha yoğun bir şekilde deneyimleyebilecekleri iki sürüş gününden oluşuyor ve kendisini geliştirmek isteyen katılımcılar için eşsiz bir deneyim oluyor. Eğitimlere katılmanın bedeli Sürüş Günleri için 1.250 TL + KDV, Bire Bir eğitim için de 3.500 Euro + KDV” dedi.

İstanbul Park çok ideal 
Driving Academy’nin, havalimanına yakınlığı, bölgedeki lüks otellerin çokluğu gibi bir takım lojistik ve konfor öğelerinin eklenmesiyle son derece ideal bir merkez olduğunu belirten Eskinazi, “Geçtiğimiz yıllarda Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapmış olan tesisin teknik alt yapısının Porsche AG’nin uzman eğitmenlerince profesyonel bir sürüş merkezini hayata geçirmek için çok uygun bulundu” dedi.   

Üç yeni model pistten yola çıkıyor
Porsche Driving Academy’de gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’de önümüzdeki günlerde satışa sunulacak üç yeni modelin de lansmanı yapıldı: Yeni 718 Boxster, Yeni 718 Cayman ve Yeni Panamera. Etkinlikte ayrıca Porsche’nin halen satışta olan modelleri 991 Turbo S, 911 Targa 4 S, 911 Carrera 4, 911 Carrera S, Macan Turbo Performance Package, Macan GTS, Macan 2.0,  Cayenne Turbo S, Cayenne Turbo, Gayanne GTS, Cayenne S Diesel ve Cayenne Diesel de oluşturulan özel parkurlarda ve pistte kullanıldı.

Rüya gibi araç parkı
Porsche Sürüş Merkezi’nde daimi olarak 29 Porsche araç yer alıyor. Yaklaşık 4 milyon Euro değerindeki bu araçların ürün gamında yer alan farklı versiyonlarını burada kullanmak mümkün. 

718 Boxster ve 718 Cayman ilk kez sahnede
2016 yılından itibaren 718 Boxster ve 718 Cayman olarak adlandırılmaya başlanan iki yeni model, İstanbul Park’ta kullanıldı. 

Bir önceki versiyondan 35 HP daha güçlü olan 718 Boxster, yüzde 13 daha az yakıt tüketiyor. 718 Boxster, 2 litrelik motoruyla 300 HP güç üretiyor ve 0’dan saatte 100 kilometre hıza 4.7 saniyede çıkıyor. Yeni model, 1960’larda sayısız yarış kazanan, ortadan motorlu Porsche 718 spor otomobillerdeki dört silindirli düz motorlara saygı gösterisi yapıyor. 

Porsche, ortadan motorlu spor coupé modelinin dördüncü nesli olan 718 Cayman, çarpıcı, atletik ve etkileyici bir görünüme sahip. 718 Cayman modelinde, 718 Boxster modelinde olduğu gibi turboşarjlı 4-silindirli yeni motorlar kullanılıyor. Giriş seviyesi versiyonunda motor gücü, 2.0 litrelik motor hacminin sağladığı 300 hp’den başlıyor. 718 Cayman S modeli ise 2.5 litrelik motor hacmi ile 350 hp motor gücüne sahip. Önceki modellere göre 25 hp daha fazla motor gücü sunulurken, yakıt tüketimi 100 km’de 8,1 ile 5,7 litre arasında değişiyor. 

PDK’li ve tercihe bağlı Spor Krono Paketi ile donatılmış 718 Cayman, sıfırdan 100 km/s hıza 4,7 saniyede ulaşırken, bu süre 718 Cayman S için 4,2 saniye olarak belirleniyor. 718 Cayman 275 km/s, 718 Cayman S ise 285 km/s’lik azami hız değerlerine sahip.

,

Daha spor bir Panamera
Intercity İstanbul Park’ta Türkiye lansmanı yapılan bir diğer model ise Yeni Porsche Panamera oldu. Gerçek bir spor otomobilin performansını lüks büyük otomobilin konforu gibi iki farklı özelliği daha önce hiç olmadığı kadar iyi bir şekilde harmanlayan model, 911 tasarım dili ile daha dinamik çizgilere sahip.

Yeni Panamera’nin 4S Diesel modeli, şu anda dünya genelinde satılan en hızlı seri üretim dizel otomobil olma özelliğine de sahip. 

Panamera’nın motorlarının tamamı daha da güçlü hale getirilirken, yakıt ekonomisi de önemli ölçüde artırıldı ve emisyonlar azaltıldı. Panamera Turbo’da 550 hp güç üreten V8 benzinli motor; Panamera 4S’te ise 440 hp güç üreten V6 benzinli motor yer alıyor. 422 hp güç üreten bir V8 olan Panamera 4S Dizel, güçlü bir ses ve azami 850 Nm tork üretiyor.