Cenevre’de tanıtılan Scénic’e göre daha uzun bir tasarıma sahip olan bu otomobil, ilk bakışta büyük yenilikler barındırmasa da gözden kaçmayan ilginç detayları bulunuyor.

Kardeşine göre daha kaslı bir görünüme sahip olan Grand Scénic, şişkin çamurluklara, tavanla aynı rengi paylaşan siyah a sütunlarına, LED aydınlatma grubu ve standart olarak sunulan 20 inç çaplı jantlara sahip. En belirgin fark ise bumerang şeklindeki ve boynuzu anımsatan çarpıcı stop lambaları.

 

İçeride ise diğer yeni Renault modellerinden genler taşıyan otomobil, alt kısmı düzleştirilmiş  direksiyon simidi,dijital gösterge paneli ve orta konsolda bulunan yeni nesil büyük dokunmatik ekran dikkat çekerken bagaj hacmi 5 kişilik bir aile kullanımda 718 litrelik minimum hacme sahip.

Renault bu otomobilde 1.2 litrelik  115 ve 130 HP güç üretebilen benzinli motor versiyonlarının yanı sıra 1.5 litrelik 110 HP gücündeki dizel üniteye de yer veriyor. Performasa önem veren sürücüler için ise 1.6 litrelik 130 ve 160 HP gücündeki iki farklı dizel motor seçeneği bulunuyor.