Volkswagen Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Seat, Golf' ün kuzeni olarak bilinen Leon' un testlerine devam ediyor. Ülkemizde en çok tercih edilen kompakt hb modellerden biri olan Sea Leon, yeni kasası ile 2019 yılında karşımıza çıkacak. 8. nesil olmasından dolayı artık oturmuş bir model olan Leon, bugüne kadar üretilmiş en havalı Leon olabilir.Üretime hazır gibi görünen Leon, 5 kapılı olarak gelecek.Ancak fotoğraflar gördüğümüz kadarıyla yeni Leon tasarım olarak çok farklı bir model olacak.

Mevcut Leon ile yakın boyutlara sahip olduğu düşünülen yeni model, Volkswagen’in modelüer MQB platformu üzerinde yükselecek. Bu nedenle de daha geniş bir kabin bizleri bekliyor. Coupe benzeri tavan çizgisi ile spor bir görünümle karşımıza çıkacak yeni Leon, arka bölümde ise Tarraco modelinde kullanılan far tasarımına konseptine sahip olacak.

Ön ızgarada Xcellence versiyonlarda kullanılan ızgara tasarımını kullanan Seat,  farları bu sefer kaputa kadar uzatmamış. Bu da aracı biraz daha kısa gösteriyor. Ön farların da yeniden tasarlandığını belirtelim.

2019 yılının Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda örtüsünü kaldıracak olan model, üretime ise Eylül ayında girecek.