Yapılan açıklamada Avrupa’da satışı yapılan Jimny’nin 1.3 litrelik benzinli motorunun 1.5 litrelik yeni bir motor ile değiştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Japon marka yeni motor ile ilgili, tüm devir aralıklarında yüksek tork sunduğunu ve bu yüksek torkun özellikle düşük devirlerde daha etkili olduğu açıkladı. Bu sayede yeni Suzuki Jimny, arazide daha iyi bir çekiş gücü sağlayacağı anlamına geliyor. Ayrıca 1.3 litrelik motordan 1.5 litrelik motora geçiş yapan Jimny, %15 oranında daha hafif.

1.5 litrelik motorun gücü, Suzuki’nin Allgrip Pro AWD adlı 4 tekerden çekiş sistemi ile Jimny’nin tüm tekerleklerine aktarılıyor. Yarı zamanlı bir 4 tekerden çekiş sistemi diyebileceğimiz bu sistem, 2H (2 tekerden çekiş ve yüksek vites), 4H (4 tekerden çekiş ve yüksek vites), 4L (4 tekerden çekiş ve düşük vites) şeklinde ayarlara da sahip

Bu ayarlar konsoldaki bir buton yardımıyla kolayca seçilebiliyor. 4 tekerden çekiş sistemi etkili bir çekiş kontrol sistemi ile de entegre edildiği için, patinaja giren tekerleklere Jimny ihtiyaç halinde fren uygulayabiliyor.