OTOMOBİLGAZETESİ.COM-İlk nesil modelin 2004'te piyasaya sürülmesinden bu yana 5.3 milyondan fazla satış yapmayı başaran otomobil, bu geleneği sürdürecek gibi görünüyor.

RS takılı Swift, 1.0 litrelik turbo şarjlı motordan aldığı gücü yola altı ileri şanzıman aracılığı ile aktaracak. Bu motorun kaç beygir gücü üreteceği bilinmiyor ancak daha önceden sızdırılan broşüre göre 112hp’ye sahip olabilir.

Japon pazarı için altı farklı paket mevcut: RSt, Hibrit RS, RS, Hibrit ML, XL ve XG. Tercihe bağlı olarak otomobiller beş ileri manuel, altı ileri otomatik ve  daha birçok şanzıman seçeneği ile satılacak. Hem önden hem de dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonu olacak. 1.0 litrelik ve 1.2 litrelik motor seçenekleri olacak.

Güvenlik konusunda ise, yeni jenerasyon Swift kendi iç pazarında Çift Sensörlü Fren Desteği’ni de içeren opsiyonel “Güvenlik Paketi” ile satılacak. Araçta uzun far yardımlı monoküler kamera ve lazer sensörü de bulunacak. Opsiyonlu paketin içinde Adaptive Cruise Control de mevcut. Bu donanım XG haricinde tüm modellerde sunulacakOTOMOBİLGAZETESİ.COM-