Dördüncü nesliyle tanıtılan yeni Toyota Yaris, gündelik şehir yaşamının artan zorluklarını karşılamak için yeniden tasarlandı. Toyota’nın yeni nesil TNGA platformunu temel alan Yaris platformu, GA-B olarak isimlendiriliyor. Yeni Yaris, tasarım, pratiklik, mekanik, teknoloji ve güvenlik alanlarında önemli iyileştirmeler ve yeniliklere sahip. Ayrıca yeni platformla birlikte modelin ağırlığı 50 kg azaldı. Bu da sürüş dinamiklerinde çeviklik ve düşük yakıt tüketimi anlamına geliyor.

Toyota Yaris, toplamda 5 mm kısalmasına rağmen aks mesafesini 50 mm uzadı. Genişliği de 5 cm kadar artan hatchback model, artık hem daha iyi oranlara hem de daha geniş bir kabine sahip. Yükseliği 4 cm azaltılan Yaris, buna karşın baş mesafesinden feragat etmemiş.

Dış tasarımın öne çıkan özellikleri arasında büyük ön ızgara, şişkin çamurluklar, daha uzun motor kaputu, sportif tamponlar ve Full-LED aydınlatma grubu yer alıyor. 

Modelin iç mekanında ise sade tasarıma kaliteli malzemeler eşlik ediyor. Kapı içlerindeki keçeli kaplamalar, yumuşak malzemeli ön konsol ve Yaris’te ilk kez sunulan dijital gösterge paneli duygusal kaliteyi artıran yenilikler arasında.

Diğer yeniliklerden bahsedilecek olursa, sürücünün görüş açısını destekleyen 10 inçlik dokunmatik multimedya sistemi, ısıtma özellikli küçük ve sportif direksiyon simidi, diretk olarak ön cama yansıyan head-up display sürüş göstergesi, kablosuz akıllı telefon şarj istasyonu ve renkli ambiyans aydınlatması yer alıyor.

Yeni Toyota Yaris, 1.5 ve 1.0 litrelik üç silindirli atmosferik benzinli motorlarının yanı sıra, yeni 1.5 litrelik hibrit üniteyle de satışa sunulacak. Yaris'in hibrit versiyonu, Atkinson çevrimiyle çalışan 1.5 atmosferik motor ve elektrik motoru kombinasyonundan beslenecek. Japon üretici, hibrit model için yüzde 15'lik bir güç artışı vadediyor; yani yeni Yaris Hybrid'in gücü 115 HP olacak. Selefinde nikel-metal hidrit batarya kullanan Yaris, yeni jenerasyonda lityum iyon bataryalara geçerek hem performansı arttırmış, hem de ağırlığı yüzde 27 oranında düşürüyor. Bununla birlikte yeni ünitenin, yakıt tüketimi ve karbon emisyon oranlarını yüzde 20 oranında artırdığı belirtiliyor.

Japon üreticiye göre yeni Yaris, segmentinde dünyanın en güvenli otomobili olacak şekilde tasarlandı. Bu anlamda modelde yer alan ve tüm hız aralıklarında kullanılabilen akıllı adaptif hız sabitleyici sistemini de içeren Toyota Safety Sense (TSS) paketinin standart olarak sunulacak olması pek de şaşırtıcı değil. Ayrıca şerit takip destek sistemi ile birlikte yan çarpma durumunda ön yolcuları korumak için merkezi hava yastığı da modelin güvenlik tarafında elini güçlendiren özellikler arasında yer alıyor.