Yeni araba, yüksek performanslı hatchback'lerin geliştirilmesinde Honda'nın mirasına dayanıyor ve segmentin nihai ifadesini temsil ediyor. Dinamik saflık.

Yeni Civic hatchback ile aynı temelleri paylaşan yeni Type R, hot-hatch segmentinde hem yolda hem de yarış pistinde en ödüllendirici sürücüyü sunmak için sonuna kadar yeniden tasarlandı.

2.0 litrelik VTEC TURBO motor ve 6 ileri manuel şanzıman revize edilmiştir.

Birden fazla ödül kazanan önceki nesil Type-R'nin 2.0 litrelik VTEC TURBO 'kalbi' optimize edildi ve rafine edildi ve şimdi 400 Nm'lik maksimum torku ile 320 PS üretiyor. Motor kontrol ayarları sayesinde gaz kelebeği tepkisi ve sürülebilirlik iyileşti.

Pürüzsüz ve hassas altı vitesli düz şanzıman, bir RV eşleştirme kontrol sistemi ile daha da geliştirildi ve Type R'nin şoförle samimi ve ödüllendirici bir bağlantısından ödün vermedi.

Sıkı bir şasi ve gözden geçirilmiş süspansiyon

Yeni Type R, yeni Civic hatchback'in daha hafif, daha sert gövde kabuğunu alıyor ve kilit alanlarda daha fazla yapışkan kullanıyor. Önceki Type- R'a kıyasla, burulma rijitliği% 38 oranında daha da geliştirildi.

Standart hatchback'in ön Macpherson dikmelerinin süspansiyonu, tork yönlendirmesini en aza indirgemek ve sportif kullanımın en üst düzeye çıkarılması için yeni geometri ile revize edildi. Arka tarafta, standart otomobilin yeni bağımsız çok bağlantılı sistemi benzersiz yüksek sertlikte süspansiyon kollarının kullanılmasıyla geliştirildi.

Geliştirilmiş sürüş modları

Sürüş modlarının gelişmiş bir seçimi, arabayı önceki Type- R'a kıyasla daha fazla kullanılabilirlik kazandırıyor. Yeni bir 'Konfor' ayarı çevik 'Spor' ve iz odaklı '+ R' modlarının yanında oturuyor. Her seçim, isteğe bağlı olarak aracın adaptif amortisörleri, direksiyon kuvveti, vites değiştirme hissi ve gaz tepkisini ayarlar.

Yüksek hızda stabilite için rafine edilmiş aerodinami

Yepyeni Type-R, önceki modelden daha kapsamlı bir aerodinamik pakete sahiptir; daha yumuşak bir alt gövde, ön hava perdesi, hafif bir arka kanat ve çatı hattının arka kenarındaki girdap jeneratörleri de dahildir. Kaslı, agresif gövde, kaldırma ve sürüklenme arasında sınıfının en iyi dengeye sahiptir ve yüksek hızlı stabiliteye katkıda bulunur.

Avrupa'da üretilen, dünya çapında büyük pazarlara ihraç edilen Type-R

Yeni Honda Civic Type R'nin üretimi, 2017 yazında, 10. nesil Civic hatchback'in küresel üretim merkezi olan Swindon'daki tesislerinde (HUM)  başlaması bekleniyor.

Type R, Avrupa'da ve Japonya ve ABD de dahil olmak üzere dünyanın diğer pazarlarına ihraç edilecek. Ve bu Type-R, Amerika pazarına giren ilk model olma özelliğini de taşıyor.