Yeni Volkswagen Golf, tam yedi nesilde 35 milyon kullanıcıya ulaşarak üstün başarısını gösterdi ve bugün 8. Nesli ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. ikonik C sütunu ilk nesilden beridir devam eden yeni Golf'ün arka tasarımı özellikle stop lambalarında makyajlı Golf 7'ye benzerlik gösteriyor ancak bagaj kapağındaki kütlük biraz daha Mk2 Golf'ü andırmakta. LED stop lambaları ile donatılan otomobilin tavan çizgisi de bir önceki jenerasyonla kıyaslandığında daha eğimli. Daha yatık A sütunu ile dikkat çeken Golf 8'in -VW standartlarına göre- en radikal sayılacak değişimi ise ön yüzde olmuş. İnce far ve ince ön ızgara ile donatılan otomobilin tamponu da yüzer formlu, birleşik bir dizayna sahip.

Gelelim Golf 8'in devrim yaşadığı yere, yani iç mekâna. Touareg'den tanıdığımız Innovision Cockpit düzenini benimseyen Golf 8'de 10.25" boyutlu dijital gösterge paneli ve 8.25" boyutlu multimedya ekranı çifti yekpare ve bilgi eğlence sistemine ait monitör sürücüye dönük. Head-up display ile başlayan teknolojik yenilikler arasında WeConnect/WeConnect Plus, Car2X, mobil anahtar gibi detaylara yer verilmiş. 210 km/s hıza kadar çalışan Travel Assist ise sürücüden yönlendirme, fren ve gaz fonksiyonlarını devralıyor.

Donanım paketlerinin ismi de Golf 8'le beraber değiştirilmiş. Trendline, Comfortline ve Highline olarak adlandırılan donanım seviyeleri artık Golf, Life ve Style olarak anılacak.

YENİ GOLF 11 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİNE SAHİP

Verimlilik demişken, 11 motordan oluşan güç ünitesi yelpazesinde 5 tane hibrit seçenek sunulduğunun da altını çizmek gerekiyor. Yeni TDI motorda çift AdBlue enjeksiyonu ile NOx emisyonu ciddi şekilde düşürülürken TSI motorların 130 bg'e kadar olanlarında Miller yanma prensibi kullanılması, çevrecilikte Golf 8'e ciddi yardım etmiş. Ayrıca 48 Volt hafif hibrit destek sistemi içeren yeni üyesi eTSI'ların da yelpazeye katıldığını görüyoruz. Bu model 110, 130 ve 150 bg olmak üzere 3 farklı versiyonla geliyor. Geriye kalan 2 elektrik destekli model ise plug-in hibrit Golf GTE çifti olmuş. 204 ve 245 bg'lik iki türevi bulunan modeller 13 kWh lityum-iyon bataryadan besleniyor. Motor yelpazesinin tamamı şu şekilde:

Yeni Golf 8'in satışları Aralık ayında başlayacak.