Yeni Volkswagen Passat’ın Resmi tanıtımı öncesinde tasarım çizimleri paylaşıldı. Ülkemizde orta üst segment müşteri kitlesine odaklanan Volkswagen Passat yeni nesli ile çıtayı yukarı taşıyor.

Önceki modele göre daha sportif bir tasarımla karşımıza çıkan Passat, yeni Touareg modelinden tanıdığımız, krom çerçeveli ön panjurla birleşen LED teknolojili far grubuna sahip. 

Aracın arka tarafında da bizleri yepyeni çizgiler bekliyor olacak. Bu yıl tanıtımı gerçekleştirilen Jetta’yı akıllarımıza getiren elementler arasında stop lambalarının farklılığı oldukça belirgin.

İç mekan görselleri henüz paylaşılmayan modelin, Çin pazarında satışa sunulacak olan Passat “NMS” ile benzer bir görünüme sahip olması bekleniyor.

Volkswagen'in Çin pazarı için ürettiği Passat "NMS" modelinin iç mekan görseli

Diğer bir önemli nokta ise yeni Volkswagen Passat’ın selefi ile aynı platformu kullanacak olması... 2.804 mm’lik aks mesafesi ile gelecek olan model, yeni nesil teknolojilere sahip olmasına karşın, yaşam alanında çok yakın boyutlara sahip olacak. Volkswagen’in ABD pazarında düşüşe geçen satış adetleri Yeni bir platform kullanmıyor olmasının sebebi olabilir. Carsalesbase verilerine göre 6 yıl önce 117.023 adet olan Passat satışları bu yıl 60,722 adede geriledi. Ülkemizde ise Volkswagen markasının lokomotif modeli olan Passat’ın büyük ilgi göreceği aşikar.

Volkswagen'in Çin pazarı için ürettiği Passat "NMS" modelinin görseli

Volkswagen'in Çin pazarı için ürettiği Passat "NMS" modelinin görseli